Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Εξάωρο, πενθήμερο με μία εφημερία!

Μαχητική συγκέντρωση χτες των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Με μια μαχητική συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία με αφετηρία τους γιατρούς επαναφέρει το αντεργατικό τερατούργημα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας.

Τον αγωνιστικό τόνο στη συγκέντρωση έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας με το σύνθημα: «Οχι διευθέτηση και στην κοροϊδία, εξάωρο πενθήμερο με μία εφημερία». «Στην εργασιακή βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα θα έρθει να προστεθεί και η βαρβαρότητα της διευθέτησης» τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας που κάλεσαν στο νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 12 Δεκέμβρη 2007.

Ομάδα από γιατρούς είχε συνάντηση με τη γενική γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας, Μαρία Τροχάνη, απ' την οποία εισέπραξαν... αναρμοδιότητα για τα αιτήματά τους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης απεργούν και σήμερα με απόφαση της Ενωσής τους (ΕΝΙΘ).

Στο μεταξύ, πανυγειονομική προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 19 Δεκέμβρη 2007 έχουν αποφασίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοποιών και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για την ενοποίηση του ταμείου τους (ΤΣΑΥ) με τα ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο, των μηχανικών και των δικηγόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ