Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Από το Αιγάλεω έως το Χορτιάτη

«Η γνώση και η μόρφωση αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα, οι μαθητές και οι γονείς σαν πελάτες». Με αυτήν τη διαπίστωση και ενστερνιζόμενοι την αγωνία όλων, οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου διοργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέριδιαδημοτική παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Στην κινητοποίηση θα παραβρεθεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού έκαναν χτες γονείς και εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να συμπτύξει τμήματα στη μέση της σχολικής χρονιάς για να καλύψει κενά σε εκπαιδευτικούς, αλλά και κενά που δημιουργήθηκαν λόγω της τοποθέτησης νέων διευθυντών. Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καματερού, ενώ για σήμερα προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση όλων των γονιών και των δασκάλων - οι οποίοι έχουν κηρύξει ήδη δίωρη στάση εργασίας - των σχολείων της περιοχής, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο Καματερού. Στην κινητοποίηση θα παραβρεθεί και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη.
  • Την άμεση ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του Λυκείου απαίτησαν χτες γονείς και μαθητές του Χορτιάτη, με αιφνιδιαστική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την ώρα που ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης εγκαινίαζε ενδυματολογική έκθεση του Δήμου. Οι αγωνιζόμενοι γονείς και μαθητές κατήγγειλαν πως αν και η ανέγερση του σχολείου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΣΚ και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και 5 χρόνια, καθυστέρησε να υλοποιηθεί για να αποφασιστεί τελικά η υλοποίησή του μέσω ΣΔΙΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ