Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Εκβιαστικό «λοκ άουτ» ενάντια στους αγώνες

Σε ένα ιδιότυπο «λοκ άουτ» (!) προχώρησε από χτες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και να εκβιάσει το φοιτητικό κίνημα που αντιστέκεται στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου που ψήφισε η ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Η σύγκλητος προαποφάσισε την άμεση αναστολή κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε περίπτωση που μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας «διά της βίας» παρεμποδίσουν ή διακόψουν την ομαλή λειτουργία των θεσμικών του οργάνων (Γενικές Συνελεύσεις τμημάτων - σχολών - Συγκλήτου).

Η προσχεδιασμένη από την Πρυτανεία, όπως όλα δείχνουν, απόφαση υλοποιήθηκε τελικά με πρόσχημα παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών του Πανεπιστημίου, που διαμαρτύρονταν για την πρόθεση της Πρυτανείας να προχωρήσει στην πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του Πανεπιστημίου (σεκιούριτι)!

Με ανακοίνωσή της η ΠΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης καταγγέλλει αυτή την προσπάθεια ποινικοποίησης και κατασυκοφάντησης των αγώνων των φοιτητών και δηλώνει πως θα τους βρουν μπροστά τους σε οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής του νέου νόμου - πλαισίου.

«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση πληθαίνει τα μέτρα παρακολούθησης - ασφάλειας - τρομοϋστερίας προς κίνδυνο των ατομικών ελευθεριών και των προσωπικών δεδομένων, τα Πανεπιστήμια βρίσκονται και αυτά στο στόχαστρο. Χρειάζεται αντίσταση σε οποιαδήποτε μέτρα αστυνόμευσης, μέτρα που προσβάλλουν το θεσμό του ασύλου και περιορίζουν τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών», σημειώνει η ΠΚΣ σχετικά με την πρόθεση να ανατεθεί η φύλαξη του Πανεπιστημίου σε σεκιούριτι και την προσπάθεια εκβιαστικής επιβολής της απόφασης με «λοκ άουτ».

Και καταλήγει: «Καταδικάζουμε τη στάση της Πρυτανείας που συμπορεύεται μέχρι στιγμής με το υπουργείο όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γενικότερα, που σταδιακά ξεπουλάει το Πανεπιστήμιο (κυλικεία, λέσχες, φοιτητικό κέντρο) και ωθεί τις επιχειρήσεις να βάλουν χέρι σε αυτό, μετατρέποντας το Πανεπιστήμιο σε χώρο δραστηριότητας και κερδοφορίας επιχειρηματιών, στηρίζοντας και εφαρμόζοντας το νέο νόμο - πλαίσιο με τα γνωστά αποτελέσματα της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Απαιτούμε να πάρουν πίσω την κατάπτυστη απόφασή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από το «λοκ άουτ» στο «θεσμικό κλείσιμο»(2007-12-21 00:00:00.0)
Ωμός εκβιασμός(2007-12-15 00:00:00.0)
Συνελεύσεις στις σχολές για τα επόμενα βήματα(2007-10-23 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση στις σχολές(2007-10-16 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία της ΠΚΣ για το φακέλωμα(2000-02-11 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού(1998-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ