Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στην αντεπίθεση ο Νικάκης

Δυναμικό παρών έδωσε χτες ο Βασίλης Νικάκης στα διαιτητικά δρώμενα, αλλά και σε όσους τον παρουσίαζαν ωσεί παρόντα, διατεινόμενοι (τον πόθο τους;) πως αποχωρεί από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ). «Οι πληροφορίες (;) περί παραίτησης είναι λανθασμένες και δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα. Για όλους ισχύει το μένω μέχρι να φύγω. Οσον μ' αφορά, να 'χουμε την υγεία μας και σας διαβεβαιώ ότι στο εγγύς μέλλον δεν πρόκειται να φύγω». Παρ' όλα αυτά, παραδέχτηκε πως «υπάρχουν προβλήματα λειτουργικότητας, όπως σε κάθε άνθρωπο με πολλαπλές ενασχολήσεις. Βρήκα όμως λύσεις».

Επισήμανε πως πάντα είχε ενημέρωση από τους συνεργάτες του και τόνισε με νόημα «σε καμιά περίπτωση η διαιτησία δεν είναι ακέφαλη». Διαφοροποιήθηκε σε δύο από τις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε το ΔΣ της ΕΠΟ, μετά από πρόταση της ΕΠΑΕ, και αφορούν τη διαιτησία. «Η αποπομπή αριθμού διαιτητών από το 50+1 των προέδρων θα γίνει μόνο αν υπογραφούν συμβόλαια επαγγελματικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Δεν ξέρω αν οι διαιτητές δεχτούν τέτοιο όρο. Αν φτάσουμε εκεί, θα δούμε». Οσο για το δικαίωμα παραπομπής από την ΕΠΑΕ «αν βρεθεί λύση στο κανονιστικό μέρος δεν έχω πρόβλημα».

Απέδωσε την απουσία του από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση σε μη ειδοποίησή του από την Ομοσπονδία (σ.σ. μήπως για το φόβο του αντιλόγου;) και σχολίασε για τη σχέση του με την ΕΠΑΕ: «Για να υπάρξει κόντρα πρέπει να υπάρξει συνομιλία. Πρέπει να υπάρξουν προτάσεις, απόψεις κλπ. Δεν υπήρξε»... Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ενόψει του νέου πρωταθλήματος «είμαστε έτοιμοι. Στοχεύουμε σε λιγότερα λάθη, να 'μαστε καλύτεροι από πέρισυ» και έστειλε ένα κατηγορηματικό μήνυμα σε διαιτητές και παρατηρητές: «Οποιος είναι επιλήσμων θα πηγαίνει κατευθείαν σπίτι του. Το Νοέμβρη θα μειωθούν οι πίνακες και μάλλον θα σταματήσει και το ασανσέρ. Αν δεν είσαι ικανός για μια κατηγορία, δεν είσαι για καμιά».

Απάντησε στα λεγόμενα του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγ. Φιλιππίδη, περί του τρόπου ανέλιξής του τονίζοντας: «Ο καθένας γράφει την ιστορία του. Τη δική μου την έγραψα μόνος. Ο,τι έκανα στα γήπεδα ήταν υποθήκη για το σήμερα». Αναφορικά τέλος, με τις δηλώσεις Φλωρίδη και παραγόντων για την αξιοπιστία και το μερίδιο ευθύνης της διαιτησίας, είπε: «Ο κύριος υφυπουργός ή έχει άγνοια του χώρου της διαιτησίας ή κακούς συμβουλάτορες. Δε με κάλεσε να του πω τη γνώμη μου ή προτάσεις. Αν έχει στοιχεία για ό,τι λέει να τα παρουσιάσει. Να πει ονόματα. Αλλιώς έχει πέσει σε "λούμπα". Κατηγορούν όλοι τη διαιτησία. Φυσικά έχουμε ευθύνες αλλά κοντεύουμε να φτάσουμε για τη... διακίνηση ναρκωτικών να φταίει η διαιτησία. Οι δηλώσεις παραγόντων είναι για εσωτερική κατανάλωση. Δεν παρουσιάζουν κανένα στοιχείο. Ή θα πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους ή να μη μιλάνε καθόλου. Ας βγουν από τα συρτάρια επιστημονικές μελέτες για τα ποσοστά ευθύνης των συμμετεχόντων στο ποδόσφαιρο και μετά συζητάμε».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει η ΚΕΔ (2011-12-23 00:00:00.0)
«Μαύρη»... Κυριακή (2003-02-11 00:00:00.0)
Παίρνει "σκούπα" ο Νικάκης (1999-05-07 00:00:00.0)
"Ψήφισαν" Νικάκη (1998-11-27 00:00:00.0)
Λανδράκης αντί Γερμανάκου (1997-08-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ