Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
Οχι στη λογική του «φτωχοκομείου»

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο

Στη διαχείριση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που δημιουργεί η πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά την καπιταλιστική ανάπτυξη, στοχεύει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση «Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής», που από χτες συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Με το νομοσχέδιο εισάγεται και νομοθετικά η λογική του «φτωχοκομείου», αφού προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι θα δίνονται 1.000 ευρώ το χρόνο (!) σε όσους ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Την αντίθεσή του στο υπό ίδρυση ταμείο εξέφρασε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, καταγγέλλοντας ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις από τη μία μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες και παραμένουν προσηλωμένοι στην πολιτική που γεννά ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση και από την άλλη επιχειρούν με «στοχευμένες» παρεμβάσεις το ανακάτεμα της φτώχειας και το μοίρασμα των ακόμα πιο μειωμένων κονδυλίων.

Η φτώχεια, τόνισε ο βουλευτής, δεν μπορεί άμεσα να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με την ικανοποίηση των αιτημάτων του ταξικού κινήματος και του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ. «Τα 1.000 ευρώ ανά έτος και μάλιστα σε βάθος χρόνου δεν είναι παρά πρόκληση και κοροϊδία για τους δικαιούχους που έχουν ένα απαράδεκτα χαμηλό εισόδημα», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαυρίκος και τόνισε ότι όσοι είναι στο οριζόμενο ως όριο φτώχεια έχουν ανάγκη από μόνιμη και σταθερή εργασία, από κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, από δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία, παιδεία και πρόνοια.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης παραδέχτηκε ότι περίπου το 20% των Ελλήνων ζουν κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας, αλλά υποστήριξε ότι με το υπό ίδρυση ταμείο θα υπάρξει σημαντική μείωση της φτώχειας την επόμενη πενταετία μέσα από τη λήψη «στοχευμένων μέτρων για τους πραγματικά φτωχούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ