Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκρός 36χρονος εργάτης

Τραυματισμοί και στη ΛΑΡΚΟ

Η «σφαγή» στους χώρους δουλιάς συνεχίζεται. Χτες «σειρά» στις εκατόμβες της εργοδοσίας είχε ο 36χρονος Αιγύπτιος Κχαλίφα Εχαμπ Τουαμλέτ Αζίζ, πατέρας ενός παιδιού. Ο Αιγύπτιος εργάτης, στις 4.30 χτες τα ξημερώματα, άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από ανυψωτικό μηχάνημα, στην επιχείρηση «ΣΠΙΡΚΑ» κατασκευής πλαστικών τελάρων, στην οδό Παπαδοπούλου 22, στο Ρέντη.

Ο εργάτης, ο οποίος μέχρι αργά χτες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστό αν ήταν ασφαλισμένος, χειριζόταν «κλαρκ», παρά το γεγονός ότι δε διέθετε άδεια, αλλά ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις! Επιπλέον, εξετάζεται και η ώρα που έγινε το νέο φονικό. Αποτέλεσμα όλων, ήταν το μηχάνημα με όπισθεν να προσκρούσει με δύναμη πάνω σε εμπορευματοκιβώτιο (κοντέινερ), ο εργάτης να σφηνωθεί και να μείνει επί τόπου. Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εγκαύματα υπέστησαν χτες και δύο ηλεκτρολόγοι στη ΛΑΡΚΟ, μετά από βραχυκύκλωμα που έγινε στον υποσταθμό αποκονίωσης της χαλυβουργίας. Το «ατύχημα» οδήγησε στον τραυματισμό ενός εργάτη από το μόνιμο προσωπικό και ενός συναδέλφου του από εργολαβικό συνεργείο. Οπως καταγγέλλουν μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, αν και οι δύο εργαζόμενοι είχαν μικρή πείρα (ένα χρόνο κι ένα μήνα αντίστοιχα) στη συγκεκριμένη θέση, δούλευαν χωρίς την επίβλεψη κάποιου έμπειρου. Ενώ ο δεύτερος δεν έπαιρνε το επίδομα επικινδυνότητας που καταβάλλεται λόγω επαφής με ρεύμα υψηλής τάσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ