Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Σέρνουν σε δίκη τους αγωνιζόμενους εργάτες

Απλήρωτοι για έξι ολόκληρους μήνες παραμένουν οι 60 και πλέον εργαζόμενοι στους Δήμους Ζακυνθίων και Λαγανά, οι οποίοι από πάνω βρίσκονται αντιμέτωποι με συλλήψεις και διώξεις, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές - πρόσκεινται στη ΝΔ - τους μεταχειρίζονται σαν μπαλάκι του «πινγκ-πονγκ».

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Ζακυνθίων βρίσκονται σε απεργία από τις 6 Δεκέμβρη. Προχτές συνελήφθησαν μαζί με άλλους συναδέλφους τους που τους συμπαραστέκονται, γιατί η μάχη που δίνουν για να περιφρουρήσουν την απεργία τους θεωρήθηκε ότι απειλεί τη δημόσια υγεία. Για το «έγκλημά» τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 24 Οκτώβρη 2008. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λαγανά, επίσης από τις 6 Δεκέμβρη, κάνουν επίσχεση εργασίας. Δουλεύουν από τα μέσα Ιούνη χωρίς να πληρώνονται. Αν και οι δημοτικές αρχές έχουν αποφασίσει να τους διορίσουν σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου, η απόφαση δεν υλοποιείται με ευθύνη της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών.

Χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζακυνθίων απαίτησαν δυναμικά από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει συγκεκριμένη θέση. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία», Γ. Κορφιάτης, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνονται διαρκώς από τη δημοτική αρχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ένας από τους εργαζόμενους, πατέρας έξι παιδιών, απείλησε να αυτοκτονήσει, ενδεικτικό της απόγνωσης στην όποια βρίσκονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ