Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
«Απλόχερες» ΝΑΤΟικές δαπάνες

Οι στρατιωτικές δαπάνες, δεν υπηρετούν τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας

Κάθε άλλο παρά υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της άμυνας της χώρας μας τα κονδύλια που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατήγγειλε στην ομιλία της στον προϋπολογισμό η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι ενώ για τους στρατεύσιμους προβλέπεται κονδύλι 11 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ δίνονται πάνω από 92 εκατομμύρια ευρώ.

Η συζήτηση για τις πολεμικές δαπάνες, είπε η βουλευτής, δεν μπορεί να αποσυνδέεται από τις εξελίξεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή μας, εκτός εάν κάποιος αγνοεί την πραγματικότητα. Κουβεντιάζουμε, είπε, τον προϋπολογισμό την ώρα που τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Β. Ιράκ, ενώ προωθείται από τους ιμπεριαλιστές η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην πρόσφατη απόφαση της ΕΕ στη Λισαβόνα, με την οποία ενθαρρύνεται η ανεξαρτητοποίηση αυτής της επαρχίας της Σερβίας αφού τονίζεται ότι «το παρόν καθεστώς του Κοσσόβου δεν μπορεί να συνεχιστεί». Πρόκειται, κατήγγειλε, για απόφαση επικίνδυνη, αφού θα έχει επιπτώσεις και στο Κυπριακό, ενώ εξυπηρετεί ευθέως τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, οι οποίοι διαθέτουν στο Κόσσοβο τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στο εξωτερικό.

Οι δαπάνες για το υπουργείο Αμυνας, συνέχισε η Λ. Κανέλλη, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της πατρίδας και ζήτησε να αμείβονται οι στρατεύσιμοι με 300 ευρώ το μήνα τουλάχιστον. Η κυβέρνηση, όμως - τόνισε - είναι απλόχερη στα κονδύλια που προορίζονται για τη λειτουργία του ΝΑΤΟ, στρατεύματα του οποίου πέρασαν από τη χώρα μας για να εισβάλουν στη Γιουγκοσλαβία. Στην ίδια κατεύθυνση, είπε, κινείται και η σχετική απόφαση που ήδη πάρθηκε για την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στο Αφγανιστάν, στο Νταρφούρ, στην Αφρική και στα Βαλκάνια. Για αυτό ακριβώς το λόγο, κατέληξε, τα τελευταία χρόνια έχουμε τη συνεχή ενίσχυση διαφόρων ειδικοτήτων «επαγγελματιών», όπως οι συνοριοφύλακες ή οι «επαγγελματίες οπλίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ