Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
Στη «γωνία» τα προγράμματα λαϊκής κατοικίας

Στο περιθώριο μπαίνει η λαϊκή κατοικία, εξαιτίας της διαχρονικής απαξίωσης της ΔΕΠΟΣ από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

Στο περιθώριο μπαίνει η λαϊκή κατοικία, εξαιτίας της διαχρονικής απαξίωσης της ΔΕΠΟΣ από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Τεράστιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) ΑΕ, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επιχείρηση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αφού - σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων - η Επιχείρηση χρωστά 10,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αυξάνεται κατά 160.000 ευρώ κάθε μήνα, αφού μένουν απλήρωτες οι ανελαστικές δαπάνες της εταιρείας. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, πληρώθηκαν μόλις λίγες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τους μισθούς ...3 μηνών! Οπως μας λένε, τον τελευταίο χρόνο, πληρώνονται ανά τρίμηνο και μερικές φορές μπορεί να καθυστερήσει κι άλλο η πληρωμή τους.

Στην πράξη, βέβαια, αυτό σημαίνει απαξίωση της λαϊκής κατοικίας, αφού κύριος προορισμός της ΔΕΠΟΣ, από τη σύστασή της, ήταν η προώθηση προγραμμάτων λαϊκής κατοικίας. Σήμερα, η πλήρης απαξίωση, οδηγεί την εταιρία, με μαθηματική ακρίβεια, στο κλείσιμο και όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι, ήδη γίνονται οι μετατάξεις τους σε άλλες υπηρεσίες - γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους τους για «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Το θέμα είχε φέρει με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, το ΚΚΕ. Τότε ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης, είχε ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δείχνει... έντονο ενδιαφέρον για τη διάσωσή της. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις, διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και αποκαλύπτουν πως μια επιχείρηση που θα μπορούσε να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στα προγράμματα λαϊκής κατοικίας, οδηγείται στο οριστικό κλείσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ