Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ξανά στη ... μοναξιά

Η πρώτη φετινή ανατροπή της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, επανέφερε τους «κιτρινόμαυρους» μόνους στην κορυφή. Δε δυσκολεύτηκε ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει την επαφή του με το ρετιρέ της βαθμολογίας. Συνεχίζεται η νικηφόρα πορεία του Αστέρα Τρίπολης, η οποία δείχνει να οδηγεί στο UEFA. Μεγάλη νίκη του Αρη στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Χριστούγεννα ως μόνη πρώτη θα κάνει η ΑΕΚ. Δυσκολότερα απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ επικράτησε του Εργοτέλη και ...ξαναγεύεται τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής. Η Ενωση ήταν καλύτερη, μέχρι όμως την περιοχή των γηπεδούχων. Από κει και πέρα μπλοκάριζε. Τις λύσεις κατάφερε να βρει, αφού πρώτα δέχτηκε γκολ και κάποιοι παίχτες του Εργοτέλη κουράστηκαν, με αποτέλεσμα να κάνουν εύκολα λάθη. Δεν είναι άδικη η εκτίμηση του Καραγεωργίου «θεωρώ άδικο το 4-1, σίγουρα δεν αξίζαμε αυτό το σκορ». Η νίκη της ΑΕΚ σκιάστηκε από τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου. Ο νεαρός αμυντικός υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού στο δικέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τέσσερις βδομάδες. Νέα γκέλα του Ολυμπιακού. `Η, για να είμαστε σωστοί, βάσει των δρώμενων στον αγωνιστικό χώρο, της Λάρισας που παραχώρησε ισοπαλία. Οι απουσίες βασικών ...γραναζιών επηρέασαν τους «ερυθρόλευκους» που ήταν από μέτριοι ως κακοί. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Αλλά στην επίθεση δεν είχαν «καθαρό» μυαλό και σωστές τελικές επιλογές. Ετσι, δεν πήραν ό,τι μπορούσαν, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απέσπασαν το μέγιστο. Κέρδισε αλλά δεν ικανοποίησε ο Παναθηναϊκός. Απέναντι σ' έναν χλωμότατο ΟΦΗ, αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι τριφυλλοφόροι είναι η θετική αντίδραση μετά την ισοφάριση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Πεσέιρο: «Η νίκη μας είναι δίκαιη. Το θέαμα ήταν φτωχό με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά. Η εμφάνιση αυτή είναι μακριά από αυτές που μπορούμε να φτάσουμε. Εχουμε παίκτες με ποιότητα που μπορούν να φτάσουν σε υψηλού επιπέδου εμφανίσεις, σήμερα όμως δεν το κάναμε».

Η ξέφρενη πορεία του Αστέρα Τρίπολης συνεχίζεται. Κέρδισε και τον Ατρόμητο, αποδίδοντας μάλιστα - κατά διαστήματα - ωραία μπάλα. Η πικρία που σκόρπισε η ευρεία ήττα από την Μπάγερν μετριάστηκε με το χτεσινό διπλό του Αρη, το πρώτο γκολ του οποίου προήλθε από τα λάθη τερματοφύλακα και διαιτητή. Ο πρώτος με την απόκρουσή του και ο δεύτερος που δεν υπέδειξε το χέρι του Σάνσον. Καταιγιστική η Ξάνθη που συνέτριψε την Καλαμαριά με 6 - 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ