Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ξεχώρισε ο Πανελλήνιος

Η νίκη - πρόκριση του Πανελληνίου και μάλιστα με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο επί του Πανιωνίου ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στην προημιτελική φάση του φετινού Κυπέλλου, όπου τα φαβορί τελικά κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να αποφύγουν να γίνουν θύματα έκπληξης. Πλέον στους ημιτελικούς αγώνες με φόντο τον τελικό της 29ης Μάρτη (ο τόπος όπου θα διεξαχθεί παραμένει άγνωστος) θα κοντραριστούν ο Ολυμπιακός με τον Αρη και ο Παναθηναϊκός με τον Πανελλήνιο.

Στο κλειστό της Κυψέλης οι «Ολυμπιονίκες» με νέο τεχνικό τον Ηλία Ζούρο νίκησαν τον Πανιώνιο με 88-76 και έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι ξεπερνάνε την κρίση του τελευταίου μήνα. Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους (δυο για το πρωτάθλημα) και δείχνουν ότι έχουν αγωνιστικά προβλήματα, κάτι που παραδέχτηκε και ο τεχνικός της ομάδας, Νένατ Μάρκοβιτς.

Το... κουμπί της Ολύμπια Λάρισας φαίνεται να έχει βρει φέτος ο Αρης αφού οι «κίτρινοι» για δεύτερη φορά μετά τον αγώνα πρωταθλήματος πέρασαν νικηφόρα από τη θεσσαλική πόλη νικώντας με 81-61. Οι «κίτρινοι», που επανήλθαν στις καλές εμφανίσεις, δε συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα επιβάλλοντας από νωρίς το ρυθμό τους στον αγώνα (11-5, 36-20, 27-42) και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά τελικά όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Πυλαία επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 68-54 αφού ήταν ανώτερος στις λεπτομέρειες.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν φρεσκάδα και χρειάστηκαν αρκετό κόπο ωσότου κάμψουν την αντίσταση του διαβασμένου και αγωνιστικά ανανεωμένου «Δικεφάλου», αλλά στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο ανακάλυψαν το κλειδί για να ανοίξουν την πόρτα προς την τετράδα.

Τέλος, στο ΟΑΚΑ το δεύτερο πέρασμα του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ (είχε προηγηθεί ο αγώνας πρωταθλήματος) ήταν πιο εύκολο νικώντας με 83-69.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ