Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Επιμένει το Ισραήλ

ΡΑΜΑΛΑ.--

Εκκληση να «παγώσει» τη σχεδιαζόμενη επέκταση των εβραϊκών οικισμών εποίκων στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ απεύθυνε χτες ο παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ.

Η χτεσινή δίωρη συνάντηση Ολμέρτ - Αμπάς στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ είναι η πρώτη των δύο ηγετών από τη διάσκεψη της Ανάπολις στις ΗΠΑ στα τέλη του Νοέμβρη.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν υποσχέθηκε να παγώσει την εποικιστική δραστηριότητα, όπως εξάλλου ορίζει ο «Οδικός Χάρτης». Σύμφωνα με ανώτερο Ισραηλινό αξιωματούχο, ο Ολμέρτ δεν προχώρησε σε μια τέτοια υπόσχεση, λέγοντας μάλιστα ότι «δε θα συμφωνήσουμε με τους Παλαιστίνιους σε κάθε θέμα από την πρώτη μέρα. Εκείνοι έχουν τις θέσεις τους, εμείς έχουμε τις δικές μας. Η συμφωνία είναι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια».

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του Ισραήλ για το 2008 προβλέπει κονδύλια για την ανέγερση 250 κατοικιών στον οικισμό Μααλέ Αντουμίμ (Δυτική Οχθη) και 500 κατοικιών στη συνοικία Χαρ Χόμα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο εβραϊκό οικισμό.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 6 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ