Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Θύμα των εκλογών της βίας και νοθείας

Πέθανε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΡΟ, που είχε τραυματιστεί από αστυνομικούς μέσα σε εκλογικό τμήμα στην πόλη Καζάν

Οπως ανακοίνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) ο υποψήφιος βουλευτής του Φαρίτ Χαμπιμπούλιν πέθανε στις 27/12, εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκε από αστυνομικούς μέσα στο εκλογικό τμήμα στην πόλη Καζάν, την ημέρα των βουλευτικών εκλογών στις 2 Δεκέμβρη.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο υποψήφιος βουλευτής Φαρίτ Χαμπιμπούλιν την ημέρα των εκλογών επισκέφτηκε το εκλογικό τμήμα 63 στην πόλη Καζάν, που βρίσκεται στην αυτόνομη Δημοκρατία του Ταταρστάν και ενδιαφέρθηκε να μάθει από την πρόεδρο της τοπικής εκλογικής επιτροπής το πόσοι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου τμήματος έχουν πάρει «βεβαιώσεις» πως δε θα ασκήσουν εκεί το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά σε άλλα εκλογικά τμήματα. Η απάντηση της προέδρου της εκλογικής επιτροπής ήταν να καλέσει την αστυνομία, ζητώντας από τους αστυνομικούς να πετάξουν έξω τον 66χρονο υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΡΟ. Στην προσπάθεια των δύο αστυνομικών να εκτελέσουν αυτήν την εντολή ο Φαρίτ Χαμπιμπούλιν σπρώχτηκε και έπεσε στο τζάμι του παραθύρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, ενώ όπως διαπίστωσαν οι γιατροί των «πρώτων βοηθειών» έπαθε εκείνη την ώρα και έμφραγμα. Παρά τη νοσηλεία του τελικά κατέληξε στις 27/12.

Με δηλώσεις του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, σημείωσε πως στο Ταταρστάν, τόσο σε αυτές όσο και στις προηγούμενες εκλογές, έγινε μαζική νοθεία και ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για την τιμωρία όσων ευθύνονται για το θάνατο του κομμουνιστή Φαρίτ Χαμπιμπούλιν.


Ι.Π


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ