Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αιματηρό διήμερο

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας της χρονιάς σημειώθηκε χτες στο δυτικό Αφγανιστάν, στην επαρχία Νιμρόζ, όπου σε έκρηξη βόμβας, έξι Αφγανοί αστυνομικοί και ένας Ινδός μηχανικός έχασαν τη ζωή τους.

Την Τετάρτη, οι κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, του Αφγανιστάν σκότωσαν 13 φερόμενους ως μαχητές των «Ταλιμπάν» και συνέλαβαν άλλους 30, σε συγκρούσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Αμυνας. Ακόμα, οι κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν οκτώ «μαχητές» στην περιοχή Μούσα Κάλα της επαρχίας Χελμάντ την Τρίτη, ενώ ακόμα τέσσερις «Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν από πρόωρη έκρηξη νάρκης στη Χοστ και στην Κανταχάρ. Επίσης, 23 μαχητές σκοτώθηκαν σε επιχείρηση στην περιοχή Τσακ της επαρχίας Ουαρντάκ ένας «Ταλιμπάν» σκοτώθηκε και τρεις συνελήφθησαν στην περιοχή Σάραμπι της Χοστ.

Τέλος, ένας Αφγανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε ενέδρα στην επαρχία Παραουάν.

Και ενώ το 2007 ο αριθμός των νεκρών στο Αφγανιστάν, ως συνέπεια της κατοχής, ξεπερνά τους 6.400 ανθρώπους, καθιστώντας το την αιματηρότερη χρονιά, από το 2001 ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, σε χτεσινή του ομιλία ζήτησε διπλασιασμό των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στο ΑΦγανιστάν, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ