Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Η ένταξη στο ΝΑΤΟ κρύβει κινδύνους

Η Ιρίνα Σαρισβίλι, υποψήφια για την Προεδρία της Γεωργίας στις αυριανές εκλογές (εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης ΙΜΕΝΤΙ), κάλεσε το λαό της χώρας να ψηφίσει κατά της ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, στο δημοψήφισμα, που διεξάγεται παράλληλα με την προεδρική εκλογή.

Οπως δήλωσε: «Ο λαός θα πρέπει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα κατά της ένταξης, γιατί η ένταξη στο ΝΑΤΟ απειλεί τη Γεωργία με μεγάλους κινδύνους. Καταρχήν σε μια τέτοια περίπτωση η Γεωργία οριστικά θα απαρνηθεί τις περιοχές που έχουν προσωρινά αποκοπεί».

Λόγος γίνεται για τις περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, που έχουν ανακηρύξει μονομερώς την «ανεξαρτησία» τους από τη Γεωργία και δηλώνουν την ετοιμότητά τους για «σύνδεση» με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επίσης η Ιρίνα Σαρισβίλι σημείωσε πως η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ «προοπτικά μπορεί να την οδηγήσει στη συμμετοχή σ' έναν πόλεμο κατά του Ιράν, τον οποίο προετοιμάζουν οι ΗΠΑ».

Η Ι. Σαρισβίλι είναι η μόνη υποψήφια για την Προεδρία (από τους 7 υποψηφίους), που τάχθηκε ενάντια στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, κι αυτό γιατί από τις προεδρικές εκλογές έχουν αποκλειστεί οι πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την ειρηνική επίλυση των ζητημάτων της Αμπχαζίας και Νότιας Οσετίας και της εγκατάλειψης της εχθρικής στάσης απέναντι στη Ρωσία, που ακολουθεί ο σημερινός Πρόεδρος Μ. Σαακασβίλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ