Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σημασία έχει το περιεχόμενο, όχι το... εργαλείο

Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, είναι το αντικείμενο του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «moving young minds» που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο. Σύμφωνα με όσα αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, το συνέδριο περιλαμβάνει την παρουσίαση προγράμματος επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με τα μονοπώλια της πληροφορικής Cisco, Intel και Microsoft. Αλλωστε η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση σημαίνει και τεράστια οικονομικά πακέτα που κατευθύνονται προς τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής.

Ο υπουργός Παιδείας που συμμετέχει στο συνέδριο, έκανε λόγο για τα εκπαιδευτικά λογισμικά που έχουν σταλεί στα σχολεία, «μέσα από τα οποία μπορούν οι μαθητές να φτάνουν ευκολότερα στη σύγχρονη γνώση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ομως, στο σχολείο της ανταγωνιστικότητας και της παροχής δεξιοτήτων, αντί για γνώση, οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται σαν ένα ακόμα εργαλείο στην προώθηση της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου. Η πραγματική αναβάθμιση της Παιδείας δεν έρχεται από τα μέσα που χρησιμοποιούνται, αλλά από το περιεχόμενό της, τους στόχους που υπηρετεί, το τι προσωπικότητες διαμορφώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ