Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ
Να πέσουν στο κενό οι κυβερνητικοί ελιγμοί

Κορυφώνεται η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Νεολαίοι εργάτες στην πρώτη γραμμή της πάλης (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ)

ΛΕΠΙΔΗΣ

Νεολαίοι εργάτες στην πρώτη γραμμή της πάλης (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ)
Με την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της δραστηριότητας που αναπτύσσουν στους τόπους δουλιάς και τις συνοικίες για τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη, οι ταξικές δυνάμεις απαντούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να καθυστερήσουν τους αγώνες, δίνοντας έτσι έδαφος στην κυβέρνηση να προχωρήσει στα αντιασφαλιστικά της σχέδια.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Θα συμμετάσχουν επίσης οι εργαζόμενοι της Αττικής, αλλά και του Πειραιά. Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ., στο λιμάνι, θα συμμετάσχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι από τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, το Κιλκίς και την Πέλλα.

Στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ των τεσσάρων νομών, θα γίνει στις 23 Γενάρη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στο πλαίσιο της δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργάνωσε σύσκεψη των προέδρων των σωματείων της δύναμής του, στην οποία, αφού αναλύθηκε η σημασία του συλλαλητηρίου, τονίστηκε η ανάγκη το προσκλητήριο του αγώνα να φτάσει σε όλους τους χώρους δουλιάς.


Παράλληλα, με πρωτοβουλία του ΕΚΛ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζικών φορέων του νομού - συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΚΛ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Επιτροπής Αγώνα Επαγγελματοβιοτεχνών, της Ενωσης Γυναικών Λάρισας - στην οποία υπογραμμίστηκε η ανάγκη ο αγώνας όλων των λαϊκών στρωμάτων να είναι κοινός, μιας που δέχονται την ίδια επίθεση από την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία.

Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, επισημαίνεται: «Σήμερα που αυξάνεται ο πλούτος και η παραγωγικότητα της εργασίας, χρειάζεται να δυναμώσει η απαιτητικότητα των εργαζομένων και να αναπτυχθεί ισχυρό διεκδικητικό κίνημα που θα συγκρουστεί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και τη στρατηγική του κεφαλαίου, διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, βάζοντας γερές βάσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Εξορμήσεις στην Αθήνα

Οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα στα ξενοδοχεία της Ομόνοιας και αύριο στα ξενοδοχεία του Συντάγματος. Επίσης, στελέχη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν τις εξής περιοδείες:

  • Δευτέρα 14/1, ο Φώτης Βαρδής, στα πολυκαταστήματα ΝΟΤΟΣ και ΦΩΚΑΣ.
  • Τρίτη 15/1, ο Γιώργος Μπουλούγαρης, στα ΛΙΝΤΛ στη Μεταμόρφωση.
  • Τετάρτη 16/1, ο Βασίλης Πετρόπουλος, στους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας.
  • Πέμπτη 17/1, το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ στο εργοτάξιο της συμβολής των οδών Κηφισού και Πειραιώς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ