Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλασάρει την ιδιωτικοποίηση ο Π. Ψωμιάδης

Η παράδοση των λιμανιών είναι ελκυστική μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, σημειώνει η ΝΑΣ, σχολιάζοντας τη θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης υπέρ των πολυεθνικών

«Ελκυστική» χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε, την Πέμπτη, με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Μάλιστα, τόνισε ότι το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) θα δώσει τη δυνατότητα για «ένα μεγάλο άνοιγμα στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη». Χτες, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των σωματείων του ΟΛΘ ΑΕ απέφυγε τους χαρακτηρισμούς. Αφού άκουσε τις διαμαρτυρίες τους για τις δηλώσεις του και ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις από το ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ, διαπίστωσε (!) ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα για συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας τη στάση του νομάρχη, που σπεύδει να αναλάβει ρόλο στην προώθηση του «διαλόγου» ώστε να περάσουν αναίμακτα οι αποφάσεις της κυβέρνησης, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών είναι πραγματικά ελκυστική για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια των μεταφορών και τα κέρδη τους.

«Δεν είναι όμως ελκυστική -προσθέτει η ΝΑΣ - για τους εργαζόμενους του ΟΛΘ που θα χάσουν πρώτα από όλα τη δουλιά τους και τα εργατικά τους δικαιώματα, ούτε βέβαια για τους εργαζόμενους της πόλης μας που θα βλέπουν τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο στα ύψη και τις ναυτιλιακές και ακτοπλοϊκές υπηρεσίες να γίνονται ακόμη πιο δυσβάσταχτες για τη λαϊκή οικογένεια».

Αλλωστε, όπως θυμίζει, το «άνοιγμα στα Βαλκάνια» που ευαγγελίζεται ο νομάρχης και προωθούν την τελευταία 15ετία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει ήδη δημιουργήσει χιλιάδες θύματα, τους άνεργους των εργοστασίων που έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη για να μεταναστεύσουν στις γειτονικές χώρες και να ρουφήξουν πάμφθηνα τον ιδρώτα της εργατικής τάξης εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ