Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιστολή στον «Ρ»

Με επιστολή του προς τον «Ρ», ο Μ. Χαρακόπουλος, ένας εκ των βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για το συνταξιοδοτικό των αγροτών (το θέμα του παραπάνω ρεπορτάζ) «διακρίνει προκατάληψη» στο σχετικό άρθρο που δημοσίευσε ο «Ρ» στις 11 του Γενάρη.

Οπως σημειώνει στο σχετικό κείμενο «αρχικά αμφισβητείται η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασής μας, γιατί όπως σημειώνει "οι δηλώσεις αλλά και οι πράξεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό δείχνουν πως κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση", ενώ, εν συνεχεία αποδίδει την ενδεχόμενη υιοθέτησή της σε σχέδιο "να διώξει πιο γρήγορα, μικρομεσαίους αγρότες από την παραγωγή... στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στην παράδοση της γης τους στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων"».

Ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι «στη μομφή περί "φιλοαγροτικού προσωπείου" προς άγραν εκλογικής πελατείας, δε θα επικαλεστώ την προσωπική μου πολιτική διαδρομή, αλλά θα αναρωτηθώ μήπως κάποιοι εύχονται να μην αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο, προκειμένου να βρίσκουν ευκολότερα ακροατήριο πρόθυμο να τους ακούει».

Είναι προφανές ότι για την ουσία του θέματος, ο κ. βουλευτής δε φαίνεται να διαφωνεί σε κάτι από τα όσα περιέχονται στο άρθρο της εφημερίδας μας. Μήπως χρόνο με το χρόνο δε μειώνεται ο αγροτικός πληθυσμός; Μήπως οι αγροτικές συντάξεις δεν είναι ψίχουλα ακόμη και με το ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα του ΟΓΑ; Βέβαια, πέρα από το αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ» παραπάνω, δε θα ήταν άσχημο να γνωρίζει - και να το λέει και στους αγρότες - ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο του Ασφαλιστικού, σε καμιά απολύτως αντίθεση δεν έρχονται με τους άλλους σχεδιασμούς, για ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σε ό,τι αφορά τις επικλήσεις για προσωπικές διαδρομές και αναζήτηση πρόθυμων ακροατηρίων, λάθος πόρτα χτυπάει ο κ. Χαρακόπουλος και μάλλον θα ήταν καλύτερα να ρωτήσει τους ίδιους τους αγρότες για τις δικές τους αξιολογήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ