Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΠΟΙΖΩ
Αγωγή εναντίον ασφαλιστικής εταιρείας

Ερωτηματικά για την τακτική της καταναλωτικής οργάνωσης

Συλλογική αγωγή εναντίον μεγάλης, όπως αναφέρεται, ασφαλιστικής εταιρείας κατέθεσε η ΕΚΠΟΙΖΩ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας, ζητώντας να απαγορευτούν παράνομες πρακτικές που παραπλανούν και ζημιώνουν τους ασφαλισμένους. Αυτό ανακοίνωσε χτες η καταναλωτική οργάνωση αποσιωπώντας, ωστόσο, επιμελώς το όνομα της εταιρείας για την οποία πρόκειται, κάτι το οποίο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά τόσο για τη σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, όσο και για το κατά πόσο τελικά πράγματι απώτερος στόχος της οργάνωσης είναι η πραγματική προστασία των καταναλωτών, αφού, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η θεωρούμενη καταναλωτική οργάνωση θα όφειλε να προστατεύσει τουλάχιστον τους υποψήφιους νέους πελάτες αυτής της εταιρείας, από το να πέσουν θύματά της.

Με την αγωγή της η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητάει να απαγορευτούν ως παράνομες οι εξής πρακτικές:

  • Η επιβάρυνση των ασφαλισμένων με έξοδα σύναψης της ασφάλισης σε συνταξιοδοτικά προγράμματα χωρίς αυτή η επιβάρυνση να προβλέπεται και να δικαιολογείται ως προς το ύψος της από τα συμβόλαια.
  • Η αφαίρεση, και μάλιστα κατ' αδιαφανή τρόπο των δύο πρώτων ουσιαστικά ετήσιων ασφαλίστρων στην περίπτωση των ασφαλίσεων ζωής από την επένδυση ή την αποταμίευση.
  • Η μη ενημέρωση του ασφαλισμένου για τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς.
  • Η παραπλάνηση των καταναλωτών με τη χρήση ενδεικτικών αποδόσεων και πινάκων αποδόσεων που δημιουργούν πλασματικές εντυπώσεις στους καταναλωτές ως προς τα οφέλη που θα έχουν από την ασφάλιση ζωής.
  • Η αδικαιολόγητη επιβάρυνση των ασφαλισμένων με δήθεν «δικαιώματα συμβολαίου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ