Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απαράδεκτα φαινόμενα

To Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με χτεσινή ανακοίνωσή του στηλιτεύει τα «τελευταία κρούσματα» παράβασης του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Εκφράζει την «αγανάκτησή» του για το συνεχιζόμενο απαράδεκτο φαινόμενο των αλληλοκατηγοριών, αντεγκλήσεων και ύβρεων, ορισμένων δημοσιογράφων για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Το φαινόμενο αυτό, όπως τονίζεται, πλήττει καίρια το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και «μετατοπίζει την ουσία της υπόθεσης από την πολιτική σκηνή στη δημοσιογραφία».

Το Εποπτικό Οργανο απορρίπτει και αντικρούει τις ενέργειες που ισοπεδώνουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί αυτή η μειοψηφία να «διασύρει το Σώμα των περίπου 4.500 δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και σεβασμό στους κανόνες της δεοντολογίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Θεωρεί ότι στα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα προστίθεται και το πρόσφατο κρούσμα ηχογράφησης δημοσιογράφου από δημοσιογράφο. Η ηχογράφηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οποιουδήποτε συνομιλητή εν αγνοία του παραβιάζει κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και δημιουργεί κλίμα καχυποψίας σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου». Οι υπεύθυνοι για όλα αυτά, σημειώνει το Εποπτικό Οργανο, θα κληθούν να λογοδοτήσουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ