Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να δοθεί πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες

Το θέμα του κυνηγητού και της βίαιης απομάκρυνσης των προσφύγων στην Πάτρα, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Οπως αναφέρει, «τα μέτρα αποτελούν στην ουσία πογκρόμ κατά νέων παιδιών καταδιωγμένων από την πατρίδα τους εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κατοχής των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη συμμετοχή και Ελλήνων στρατιωτικών».

«Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, και παλιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, μαζί και οι τοπικές αρχές - υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ - έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την απάνθρωπη μεταχείριση σε βάρος των μεταναστών. Για την εγκατάλειψή τους στο έλεος των δουλεμπόρων και στην αθλιότητα των πρόχειρων παραπηγμάτων, για την ενίσχυση ταυτόχρονα του κλίματος ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Ο μαζικός διωγμός τους και η απαγόρευση εισόδου στο νομό Αχαΐας και Θεσπρωτίας από την αστυνομία, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό μέτρο που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των προσφύγων. Αποτελεί έκφραση της ενιαίας πολιτικής των κρατών - μελών που διαμορφώνουν την Ευρώπη "φρούριο" τόσο ενάντια στους ίδιους τους λαούς των χωρών της, όσο και για να αποτραπεί η είσοδος των ξεριζωμένων προσφύγων».

«Δε θα υπήρχε ανάγκη καταυλισμού ντροπής και εξαθλίωσης αν στους πρόσφυγες είχε αποδοθεί πολιτικό άσυλο και εφοδιάζονταν με έγγραφα, αν μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα στις χώρες προορισμού τους», καταλήγει ο βουλευτής του ΚΚΕ που ρωτά τον υπουργό: Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε να δοθεί άσυλο σε όσους το επιθυμούν, τα απαραίτητα έγγραφα και άδεια παραμονής σε όλους τους πρόσφυγες Αφγανούς, Ιρακινούς, Ιρανούς κ.ά. Αν προτίθεται να δημιουργήσει σύγχρονο και ανθρώπινο χώρο υποδοχής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ