Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χωρίς βοήθεια τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Στα χαρτιά μένει η αναβάθμιση της παιδαγωγικής υποστήριξης των παιδιών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες σε κοινή σχολική μονάδα, καθώς μικρός αριθμός αναπληρωτών δασκάλων Ειδικής Αγωγής έχουν τοποθετηθεί τη φετινή σχολική χρονιά και σε ορισμένους νομούς, όπως της Θεσσαλονίκης, ελάχιστοι είναι αυτοί που διορίστηκαν μέχρι τώρα. Οσον αφορά τα σχολεία Ειδικής Αγωγής συνεχίζουν να υπολειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές.

Οι διορισμοί δεν έχουν γίνει, λόγω μη καταβολής των απαραίτητων πιστώσεων από το υπουργείο Παιδείας, τις οποίες θα έπρεπε να είχε χορηγήσει από την αρχή ακόμη του φετινού σχολικού έτους.

Οπως τονίζουν γονείς και δάσκαλοι, αυτή η αδιαφορία από πλευράς υπουργείου έχει αποτέλεσμα την ελλιπή στελέχωση ειδικών δημοτικών σχολείων, τη μη λειτουργία πάμπολλων τμημάτων ένταξης και την πλήρη απουσία παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στα γενικά σχολεία. Ετσι κάποιοι γονείς αναγκάζονται να στραφούν προς τον ιδιωτικό τομέα για να βοηθηθούν κατάλληλα τα παιδιά τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά που χρίζουν ειδικής αγωγής έχουν αφεθεί αβοήθητα στις γενικές τάξεις των 25 και 30 μαθητών, κάτι το οποίο γεμίζει με άγχος και τους δασκάλους, καθώς εκτός από τα υπόλοιπα παιδιά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του δυνατού και τις ειδικές - μαθησιακές δυσκολίες αυτών των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ