Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγοραίος ανταγωνισμός

Ανιση μεταχείριση δυο υπηρεσιών του ΥΠΠΟ

Σε αγοραίο ανταγωνισμό με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων «επιδίδεται» ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ, όπως ουσιαστικά ομολόγησε διευθυντικό του στέλεχος στη συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την επέκταση του πωλητηρίου της εταιρείας στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών.

Τώρα στο «χρυσοφόρο» αρχαιολογικό χώρο λειτουργούν δύο πωλητήρια του ΤΑΠ και του ΟΠΕΠ, τον οποίο δημιούργησε με άλλη επωνυμία το 1997 το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της «ευελιξίας» (σ.σ. ιδιωτικοοικονομικής) της πολιτιστικής διαχείρισης, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά αρμοδιότητες του ΤΑΠ. Οπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ, το πωλητήριο του ΟΠΕΠ προβάλλεται περισσότερο γιατί ορατό, αντίθετα με το ΤΑΠ, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μην έχει τις πωλήσεις που πρέπει. Μια πρόταση ήταν να ενοποιηθούν, συνοδευόμενη με την ερώτηση «γιατί πρέπει ο ΟΠΕΠ να δρα ανταγωνιστικά προς το ΤΑΠ;» και ζητώντας να «ξεκαθαριστεί» ο ρόλος του πρώτου.

Το στέλεχος του ΟΠΕΠ είπε πως τα αντικείμενα των δύο πωλητηρίων είναι ανταγωνιστικά, ενώ στην πρόταση για ενοποίηση απάντησε: «Με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική ή όχι;»! Το ΚΑΣ τελικά άφησε όλα τα ερωτήματα αναπάντητα και γνωμοδότησε υπέρ του αιτήματος του ΟΠΕΠ. Ωστόσο, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά και εντείνεται, αφού η δηλωμένη πρόθεση για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου σε επίπεδο ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ