Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ «ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την τρομοκράτηση των προσφύγων
  • Σύσκεψη στην Πάτρα με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συλλόγων, φορέων και άλλων οργανώσεων
  • Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με τον υφυπουργό Εσωτερικών

Στα πλαίσια της τρομοκράτησης εντάσσεται και η διάλυση των προσφυγικών καταυλισμών

Eurokinissi

Στα πλαίσια της τρομοκράτησης εντάσσεται και η διάλυση των προσφυγικών καταυλισμών
Την ανάγκη να υπάρξει ξεσηκωμός του λαού και επαγρύπνηση ώστε να εμποδιστεί η κατεδάφιση και εκκένωση του καταυλισμού των Αφγανών προσφύγων στην Πάτρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας και να αποτραπεί η εκδίωξή τους από την περιοχή, υποστήριξαν εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσαν χτες η Δημοκρατική Συσπείρωση και η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος δεκάδες σωματεία, σύλλογοι, φορείς κι άλλες οργανώσεις που υποστήριξαν την ανάγκη της καθημερινής επαφής με τους πρόσφυγες ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους προσφέρουν τα απαραίτητα και να υπάρξει άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί η απόφαση της πολεοδομίας της Νομαρχίας Αχαΐας για κατεδάφιση του καταυλισμού αλλά και του τελεσίγραφου της αστυνομίας που έχει λήξει εδώ και μέρες και που διατάσσει τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για τη νομική υποστήριξη των προσφύγων, ιδιαίτερα αυτών που θέλουν να καταθέσουν αίτηση πολιτικού ασύλου. Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί καμπάνια ενίσχυσης με τρόφιμα και είδη ρουχισμού προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι εδώ και μέρες, μετά και το κλίμα αστυνομοκρατίας, βρίσκονται ουσιαστικά φυλακισμένοι στον καταυλισμό και με δυσκολία, υπό το φόβο της σύλληψης, αναζητούν την τροφή τους που είναι ελάχιστη.

ΠΑΜΕ: «Να σταματήσει τώρα το κύμα διώξεων»

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για τα θέματα Δημόσιας Τάξης) Π. Χηνοφώτη είχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το ζήτημα των προσφύγων. Ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο αν και πότε θα σταματήσει το κύμα διώξεων που έχει εξαπολύσει η αστυνομία και σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Σε δηλώσεις τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απαίτησαν «να σταματήσουν οι διώξεις της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων. Είναι κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η μετανάστευση δεν είναι επιλογή των ίδιων των μεταναστών. Μοναδική αιτία είναι η εγκληματική δράση του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού. Η ΕΕ έχει διαμορφώσει ένα νομοθετικό πλαίσιο στήριξης σκληρής εκμετάλλευσης, εκβιασμού και ελέγχου των μεταναστών» και πρόσθεσαν: «Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την αντιμεταναστευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της ΕΕ εξυπηρετώντας και τα συμφέροντα του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου στην Ελλάδα».

Και κατέληξαν: «Απαιτούμε να σταματήσουν τα πογκρόμ, οι συλλήψεις, η απάνθρωπη συμπεριφορά, τα μέτρα "σκούπα" ενάντια στους πρόσφυγες. Να μην γίνει καμιά απέλαση και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν με ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ