Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ»
Προειδοποιήσεις της Ρωσίας

ΜΟΣΧΑ.--

Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Πολωνία και την Τσεχία θα αναγκάσει τη Ρωσία να θέσει ως αντικείμενο παρακολούθησης τις δύο χώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Κοντσταντίν Κοσάτσεφ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο πως το Ιράν δεν είναι στόχος των ΗΠΑ, αλλά το ζητούμενο είναι ο έλεγχος της πυρηνικής δυνατότητας της Ρωσίας.

Οπως υποστήριξε ο Κοσάτσεφ, ο συνυπολογισμός μιας οποιασδήποτε χώρας, σ' αυτή την περίπτωση της Πολωνίας και της Τσεχίας, τις μετατρέπει σε ομήρους και συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη κατάσταση, ιδιαίτερα όταν γίνεται αναφορά σε θέματα ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Ράντεκ Σικόρσκι στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις, ο πρώτος είχε δηλώσει ότι οι δύο χώρες είχαν συμφωνήσει στην εγκατάσταση της «ασπίδας» στην Πολωνία. Πάντως, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόλαντ Τασκ, αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία την Παρασκευή, ενώ το Μάρτη θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ