Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Εισέπραξαν πάλι μόνο... «θα»

Μερικά ακόμη... «θα» εισέπραξαν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ στη χτεσινή συνάντησή τους με τον γγ του ΥΠΠΟ, Θ. Δραβίλλα, χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις ούτε για τις επικείμενες 350 απολύσεις!

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ και της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο. Οι συμβασιούχοι, εκτός από το πάγιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ζήτησαν και την πλήρωση των 3.500 - 4.000 κενών οργανικών θέσεων από συμβασιούχους και όχι από τη «δεξαμενή» ανακύκλωσης της εργασιακής ομηρίας με προγράμματα τύπου «stage», που δεν καλύπτουν τις ουσιαστικές εξειδικευμένες ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Και ενώ η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ παραμένει αδιάλλακτη έναντι των αιτημάτων των εργαζομένων, τα αποτελέσματα από την εργασιακή «αποψίλωση» των υπηρεσιών έχουν γίνει ορατά, πριν πραγματοποιηθεί το νέο κύμα απολύσεων! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μέχρι σήμερα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λειτουργούσε τις Πέμπτες με διπλοβάρδια, καλύπτοντας ένα ωράριο από τις 8 π.μ. - 7.30 μ.μ., σήμερα θα λειτουργήσει με μονή βάρδια, γιατί υπάρχει ο φόβος ότι το προσωπικό δε θα επαρκεί μετά τις απολύσεις!

Θυμίζουμε ότι οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ συνεχίζουν τον αγώνα με 24ωρη απεργία το ερχόμενο Σάββατο, συμμετοχή στην απεργία στις 13/2 και 48ωρη στις 27 και 28/2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ