Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα το συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στις 11 πμ στο άγαλμα Βενιζέλου και μετά θα πορευτούν στο χώρο της έκθεσης ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, που εξασφαλίζει τεράστια κέρδη στους εμποροβιομηχάνους και τους τραπεζίτες, που μαραζώνει οικονομικά και κοινωνικά την ύπαιθρο, πραγματοποιεί σήμερα στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη η ΠΑΣΥ. Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνεταιριστές και εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο χώρο μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η κλαδική έκθεση ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

Με μηνύματά τους τις τελευταίες μέρες εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και Ομοσπονδιών, καθώς και πολλών σωματείων καλούν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους της Β. Ελλάδας να διεκδικήσουν αγωνιστικά με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο τα κοινά και δίκαιά τους αιτήματα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπαραστέκεται και συμμετέχει στο συλλαλητήριο. Οπως τονίζεται σε ψήφισμά του, «συμπορευόμαστε με την αγωνιζόμενη αγροτιά και τα δίκαια αιτήματά της και διεκδικούμε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός ρόλος του υπουργείου στον αγροτικό τομέα της χώρας, να σταματήσει η διάλυση, η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση σημαντικών δραστηριοτήτων του υπουργείου. Επίσης να διαλυθούν οι Οργανισμοί, οι Ανώνυμες Εταιρείες και οι Ειδικές Υπηρεσίες και οι δραστηριότητές τους να επανέλθουν στο υπουργείο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, στελέχωση των υπηρεσιών του υπουργείου με νέες προσλήψεις. Πλήρη, μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηλεία

Αγωνιστική κινητοποίηση διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους, πραγματοποίησαν χτες στην Ηλεία αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού, πολλοί από τους οποίους ήταν πυρόκληκτοι.

Με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στον Κόμβο Φιλοθέης έξω από τον Πύργο, όπου απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αποδοκιμάστηκαν συμβιβασμένοι αγροτοσυνδικαλιστές της περιοχής, οι οποίοι αφού αρχικά απέτυχαν να στήσουν και δεύτερη κινητοποίηση σε άλλο σημείο, ήρθαν στη συνέχεια στον κόμβο της Φιλοθέης. Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΟΑΣ Ηλείας, η οποία είναι και μέλος της ΠΑΣΥ, με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν ακολούθως στην Περιφέρεια, όπου κτηνοτρόφοι άδειασαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος. Στο κτίριο δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος για να παραλάβει το ψήφισμα με τα αιτήματά τους και έτσι το παρέδωσαν στην καθαρίστρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ