Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Απαράδεκτες συμπεριφορές

Στους δύο τρίτη δε (δείχνει να) χωρεί. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - λιγότερο ή περισσότερο εύκολα - πήραν τους τρεις βαθμούς και, σε μια κρίσιμη καμπή, δείχνουν να μετατρέπουν την «υπόθεση τίτλος» σε μονομαχία. Για μια ακόμα αγωνιστική η ΑΕΚ «κλατάρισε» και δεν πείθει ότι μπορεί να ξεπεράσει - κυρίως - τις δικές της αδυναμίες και τα λάθη των στελεχών της. Σημαντική και ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ επί του κακού Αρη, που δίκαια πάντως διαμαρτύρεται για δύο διαιτητικές αποφάσεις (μη καταλογισμό πέναλτι και αποβολή Γεωργιάδη). Νίκη προοπτικής UEFA για την Ξάνθη, «πέταξαν» δύο βαθμούς Ηρακλής και Καλαμαριά.

Οι διαιτητικές «ομορφιές» μειώθηκαν αλλά δεν έλειψαν και από την 20ή αγωνιστική. Μόνο που σ' αυτή, το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό αλλά κυρίως ποιοτικό. Αφορά πολύ πιο σοβαρή παράμετρο από την απώλεια ή την κατάκτηση κάποιων βαθμών, τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων. Τα χτυπήματα του Τζιμπούρ στον Νούνιες και του Γ. Χ. Γεωργιάδη στον Καράμπελα ήταν απαράδεκτα και άκρως επικίνδυνα. Ο πρώτος παθών ήταν τυχερός, ο δεύτερος θ' απουσιάσει (λόγω μερικής ρήξης πρόσθετου χιαστού) περίπου 6 μήνες!

Ο Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε πρόθεση. Η εικόνα και το γεγονός ότι δεν έδωσε ούτε το χέρι στο συνάδελφό του, τον διαψεύδουν. Μάλιστα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον καλύπτει απόλυτα, ενώ ο Αρης ζητάει την παραπομπή του. Σ' αμφότερες τις περιπτώσεις, το εξωφρενικό και επικίνδυνο της υπόθεσης είναι πως οι διαιτητές (Παμπορίδης και Σταυρίδης, αντίστοιχα) έχουν ξεκάθαρη αντίληψη αλλά αδιαφορούν. Και με τη μη παραπομπή οι αρμόδιοι τους επιβραβεύουν!

Η μοναδική - θεσμικά - σωστή τοποθέτηση ήρθε από τον ΠΣΑΠ, που σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «είναι απαράδεκτο κι ανεπίτρεπτο να παρασύρονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από την ατμόσφαιρα φανατισμού που επικρατεί στα γήπεδα».

  • Εφεση, κατά της πρωτόδικης απόφασης για επανάληψη του αγώνα με την Καλαμαριά, κατέθεσε ο Ολυμπιακός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ