Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Συντονισμός κατά των αντεργατικών μέτρων

Ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του για αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Το συντονισμό της δράσης του με άλλα σωματεία εργαζομένων και τη συμμετοχή του σε πρωτοβουλίες αντίστασης στις αντιλαϊκές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές, αποφάσισε ομόφωνα, στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Περιστερίου, εκτιμώντας πως πρέπει να «ενώσουμε τη φωνή μας, με μοναδικό κριτήριο το ταξικό μας συμφέρον». Οπως υπογραμμίζεται στη σχετική απόφαση, «μπροστά στον κίνδυνο ανατροπής θεμελιακών δικαιωμάτων μας, απαντάμε: Οταν το άδικο γίνεται νόμος, καθήκον των αδικημένων είναι η αντίσταση».

Ετσι, με το παραπάνω ισχυρό κριτήριο, παραμερίζοντας ταυτόχρονα τις όποιες διαφορές εντός του, το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων, αποφάσισε συγκεκριμένα: Να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα κυβερνητικά μέτρα, με συσκέψεις στους χώρους δουλιάς. Να καλέσει τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση και να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί τους. Να συντονιστεί, σε τοπικό και διαδημοτικό επίπεδο, με άλλα σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Να ενισχύσει και να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες - όπως η σύσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στις 23 του Σεπτέμβρη - στη λογική του προγραμματισμού και γενικού συντονισμού, με προοπτική τη συνέχιση των αγώνων.

Η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε αγωνιστική κατεύθυνση, έκρινε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Περιστερίου, πως είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης, αφού - όπως σημειώνεται στην απόφαση - οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε τριτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο έχουν δηλώσει την άρνησή τους για κάτι τέτοιο. Οι όποιες «φραστικές διαφοροποιήσεις τους και οι "απεργίες" τουφεκιές, μοναδικό σκοπό έχουν την παραπλάνηση των εργαζομένων», υπογραμμίζεται στην απόφαση του ΔΣ.

Αλλωστε, τα μέτωπα που έχουν να παλέψουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά. Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη του ΔΣ, επιχειρείται η κατάργηση του σταθερού ωραρίου και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Η κοινωνική ασφάλιση ακρωτηριάζεται. Η υγεία προσαρμόζεται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Η μόρφωση γίνεται απαγορευτική για τα παιδιά των εργαζομένων. Τέλος, μεθοδεύεται η κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ