Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Διεκδικούν μεγαλύτερη ασυδοσία στη ρύπανση

Σαν να μην έφτανε που οι βιομήχανοι έχουν αφεθεί πλήρως ασύδοτοι από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ρυπαίνουν και να μολύνουν (απτό παράδειγμα η μόλυνση του Ασωπού), διεκδικούν πλέον και πρωταρχικό ρόλο στη χάραξη της περιβαλλοντικής πολιτικής!

Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, από τον οποίο ζήτησαν ουσιαστικά να σταματήσει η επιβολή και δημοσιοποίηση προστίμων σε βιομηχανίες που προκαλούν ρύπανση, και, προ πάντων, να δημιουργηθεί ένα εθνικό συμβούλιο βιώσιμης ανάπτυξης, στο οποίο ασφαλώς θα έχουν τον πρώτο λόγο και το οποίο, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, «σε σταθερή βάση θα σχεδιάζει και θα παίρνει αποφάσεις για όλα τα θέματα του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης»!

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι τόσο το Εθνικό Χωροταξικό, όσο και το Ειδικό Χωροταξικό έγιναν δεκτά από τον ΣΕΒ με κάποιες παρατηρήσεις, ενώ ανέφερε ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να μην επιβάλλονται και δημοσιοποιούνται τα πρόστιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ