Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ
Απλήρωτοι στο στόχαστρο του τρομονόμου

Διεκδικούν το αυτονόητο, όμως η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη απειλούν να τους διώξουν με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο!

Από την κατάληψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Από την κατάληψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο παραμένουν 55 εργαζόμενοι στο Δήμο Ροδίων, που μέχρι χτες έκαναν κατάληψη στα γραφεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Ρόδο, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη ακόμα και αυτά τα ελάχιστα περιθώρια που άφησε μέσω του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για τη μεταφορά εργαζομένων από τις δημοτικές επιχειρήσεις στους δήμους. Την ίδια στιγμή, προκειμένου να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, δε διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και τους «τρομονόμους». Για το θέμα αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε χτες, για δεύτερη φορά, Ερώτηση στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνταν στην Ανώνυμη Διαδημοτική Εταιρεία (ΑΔΕΚΤ ΑΕ) του Δήμου Ροδίων. Ο δήμος αποφάσισε το Γενάρη του 2007 τη διάλυση της ΑΔΕΚΤ και τη μεταφορά των εργαζομένων στο δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου σήμερα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ωστόσο, ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα για να καταβληθεί ο μισθός των εργαζομένων - είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 2006 - γιατί αμφισβητεί τη διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού στο δήμο.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν καταλαμβάνοντας τα γραφεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου για πέντε μέρες. Οπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση τους αντιμετώπισε ως «τρομοκράτες», καθώς την περασμένη Πέμπτη ο εισαγγελέας δήλωσε ότι αν συνεχίσουν την κατάληψη, θα παρέμβει κάνοντας χρήση του τρομονόμου - όπως επισημαίνει και στην Ερώτησή του το ΚΚΕ - γεγονός που σημαίνει ότι απειλούνται με αυτόφωρο και πέντε χρόνια κάθειρξη.

Η κατάληψη, τελικά, έληξε χτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΣΚΕ που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο διαμηνύει στους συναδέλφους που κινητοποιούνται ότι δεν τους θεωρεί μέλη του Σωματείου μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα, παρόλο που έχουν εγγραφεί ως μέλη, μετά τη μεταφορά τους στο δήμο! Ωστόσο, μπροστά στις κινητοποιήσεις και κάτω από την πίεση των γεγονότων, αναγκάστηκε να κηρύξει έστω μια στάση εργασίας για μεθαύριο Δευτέρα.

Στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ελ. Παντελάκη, Γ. Μαυρίκος και Λ. Καφαντάρη απαιτείται να τελειώσει θετικά το ζήτημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και να τακτοποιηθούν ζητήματα σχετικά με τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη (2017-06-20 00:00:00.0)
Προκλητική απόφαση που διαλύει τις κοινωνικές δομές (2015-01-17 00:00:00.0)
Να δοθεί άμεσα πολιτική λύση για τους συμβασιούχους (2006-11-14 00:00:00.0)
Στον «αέρα» 120 συμβασιούχοι (2006-11-10 00:00:00.0)
Μισθολογικές διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων (1999-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ