Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕΡΡΩΝ
Μισθολογικές διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων

Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, με θέμα το επίδομα δυσμενών συνθηκών των εργαζομένων στο Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Σερρών (ΚΑΑΜΕΑ), κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

"Στο Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Σερρών, τονίζεται στο υπόμνημα των εργαζομένων προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, λειτουργεί Ειδικό Σχολείο και σαν Κέντρο στελεχώνουμε αυτή τη σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής με ποικίλες υπηρεσίες. Τα Κέντρα Αποκατάστασης θεωρούνται Κέντρα Ειδικής Αγωγής, που παρέχουν Ειδική εκπαίδευση, γι' αυτό διεκδικήσαμε δικαστικά το επίδομα δυσμενών συνθηκών εργασίας και δικαιωθήκαμε με τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, από το έτος 1990 - 1991 και 1992 - 1993.

Το 1993, με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αθηνών, το επίδομα δυσμενών συνθηκών συμπεριελήφθη στην τακτική μηνιαία μισθοδοσία των υπαλλήλων και εδόθη μέχρι τις 31 - 12 - 1996 χωρίς κανένα πρόβλημα. Με το ενιαίο μισθολόγιο από 1 - 1 - 1997 έως και 30 - 6 - 1998 εδόθη επίσης το επίδομα ανελλιπώς σε όλους τους υπαλλήλους. Από 1 - 7 - 1998 έως και σήμερα δίδεται σε ορισμένους υπαλλήλους (στην κοινωνική λειτουργό, στις φυσικοθεραπεύτριες, στη λογοθεραπεύτρια, στις παιδαγωγούς, στις επιμελήτριες), οι οποίοι θεωρούνται Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Αρνείται η επίτροπος, κατόπιν απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αθηνών, να θεωρήσει εντάλματα που αφορούν το Διοικητικό Προσωπικό του Κέντρου, νυχτοφύλακες, μαγείρους, ράπτριες, καθαρίστριες, πλύντριες, κηπουρό, γιατί το παραπάνω προσωπικό δεν ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο Ειδικό προσωπικό των μονάδων σχολικής αγωγής. Επειδή όλοι οι υπάλληλοι εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, ο καθένας ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας του, θεωρούμε ότι διενεργείται κατάφωρη αδικία και άνιση μισθολογική μεταχείριση σε βάρος των υπαλλήλων που σταμάτησαν να το παίρνουν".

"Επίσης, τονίζουν οι εργαζόμενοι, πρέπει να λάβετε υπ' όψη σας ότι το προσωπικό του ΚΑΑΜΕΑ, όπως και των άλλων φορέων, είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους υπαλλήλους που υπάρχουν σήμερα στη Δημόσια Διοίκηση. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε θερμά, όπως με μια νομοθετική ρύθμιση, τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα αυτή. Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι τα ιδρύματα που έχουν το πρόβλημα αυτό στο νομό μας, είναι το ΚΑΑΜΕΑ, το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου και το ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας".

Και η αναφορά καταλήγει: "Επιπλέον, στο προσωπικό του ΚΑΑΜΕΑ δεν καταβάλλεται το ανθυγιεινό επίδομα, ούτε το νοσηλευτικό επίδομα (ούτε στη νοσηλεύτρια), τα οποία χορηγούνται στα Νοσοκομεία και στα Θεραπευτήρια (η πρώην ονομασία του ΚΑΑΜΕΑ ήταν θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων παίδων)".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ