Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Σταματήστε τις αυθαιρεσίες!

Την άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, στο Πεδίον του Αρεως, απαιτεί και πάλι με ανακοίνωσή της η "Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου Αρεως". Αυτή τη φορά τα μέλη της Επιτροπής, με αφορμή την απάντηση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Θ. Κολιοπάνου σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη,απαιτούν, εκτός από την άμεση κατεδάφιση, την είσπραξη προστίμων που έχουν επιβληθεί, να μην εκδοθεί ένα παράνομο και αντισυνταγματικό διάταγμα που να νομιμοποιεί τις παρανομίες του συλλόγου του Μ. Κυριακού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Κολιοπάνος, σε μια προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ για την παρανομία, "έριξε το μπαλάκι" στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας πως είναι δική της αρμοδιότητα η κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων. Παράλληλα, σπεύδει να δηλώσει ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αθήνας επιτρέπει στο συγκεκριμένο χώρο αθλητικές εγκαταστάσεις...

Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει ότι οι νόμοι και οι αποφάσεις του ΣτΕ καταπατήθηκαν και οι εγκαταστάσεις έγιναν με νέο ΠΔ, αφαιρώντας όλο και περισσότερα κομμάτια πρασίνου. Υπενθυμίζει ακόμα στον υφυπουργό σειρά νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων (Ν.6171/1934, ΝΔ137/1946), που χαρακτηρίζουν ολόκληρη την έκταση του Πεδίου του Αρεως "κοινόχρηστο χώρο και άλσος". Η Επιτροπή θυμίζει ότι το 1978, το ΣτΕ ακύρωσε με απόφασή του διάταγμα του 1977, που επέτρεπε αθλητικές εγκαταστάσεις στο χώρο.

Για τις αρμοδιότητες που υποτίθεται ότι έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρεται στο νόμο 998/79, με τον οποίο επιβάλλεται ειδικά για τα δάση και τα αστικά άλση "η άμεση και χωρίς άλλη διαδικασία κατεδάφιση από τη Δασική Υπηρεσία όλων των αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν κατασκευαστεί σε αυτά". "Εδώ είναι η πρώτη κυβερνητική ευθύνη", επισημαίνει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ