Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις συνταγές

Επιλεκτικούς ελέγχους στις συνταγές των συμβεβλημένων φαρμακείων με το Δημόσιο, ώστε να προσπεραστεί ο σκόπελος της μεγάλης διάρκειας των μέχρι σήμερα υγειονομικών ελέγχων και που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην πληρωμή των φαρμακοποιών, αποφάσισαν, σε χτεσινή μεταξύ τους σύσκεψη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι υφυπουργοί Οικονομικών και Υγείας Πρόνοιας, Ν. Χριστοδουλάκης και Ν. Φαρμάκης αντίστοιχα, με τη συμμετοχή της νομάρχου Αθηνών, Ελ. Μπεσμπέα, εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακοποιών και του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αττικής.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι η καθυστέρηση της πληρωμής των φαρμακοποιών - τα χρέη του Δημοσίου προς αυτούς ανέρχονται σε 10 με 12 δισ. δραχμές - οφείλεται στη μεγάλη διάρκεια των ιατρικών και υγειονομικών ελέγχων που διενεργούνται πριν υποβληθούν στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος των συνταγών από τις Διευθύνσεις Υγιεινής των νομαρχιών θα γίνεται δειγματοληπτικά σε κάθε φαρμακείο και όχι στο σύνολο αυτών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Ετσι, εκτιμήθηκε στη σύσκεψη, θα συντομευτεί ο χρόνος διάθεσης των κονδυλίων.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα των συμβάσεων μεταξύ Δημοσίου και φαρμακείων, κάτι το οποίο θα εξετάσει ο δημιουργούμενος Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ