Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γνωριζόμαστε, πρόεδρε...

"Υποκινητές" των αγώνων, ανακάλυψε και ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, πού αλλού; Στο πρόσωπο των κομμουνιστών και του "Ρ". Η απάντηση της ΚΟΒ του ΚΚΕ στο Σύνδεσμο τού δίνει την πρέπουσα απάντηση:

"Στην πρόσφατη, ανοιχτή συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΣΔΚΝΑ με την παρουσία του ΔΣ του Σωματείου μας και υπηρεσιακών παραγόντων, ο πρόεδρος κ. Καρούντζος δεν παρέλειψε στην αρχή της ομιλίας του να κάνει λόγο για "υποκινητές" της αποφασιστικής αντίδρασής μας κατά της απειλούμενης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΔΚΝΑ και της σταδιακής υποκατάστασής του από τη ΔΕΤΕΑΛΑ (Δημοτική Επιχείρηση των Α. Λιοσίων).

Ακολουθώντας την πεπατημένη της κυβερνητικής πρακτικής, ο κ. πρόεδρος "φωτογράφισε" ολοκάθαρα ως υποκινητές το ΚΚΕ και το "Ριζοσπάστη", με την ελπίδα ότι, τουλάχιστον για το μέλλον, θα το σκεφτούν καλύτερα οι εργαζόμενοι που πρόσκεινται σε άλλα κόμματα, αν ξαναχρειαστεί να "συμπράξουν" και να συνοδοιπορήσουν με τους κομμουνιστές. Μάταιος, όμως, ο κόπος του και οι ελπίδες του φρούδες.

Ο χώρος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Οι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ, όπως και σ' όλη τη χώρα άλλωστε, δεν είναι μοιραίοι και άβουλοι, όπως θα τους ήθελαν μερικοί. Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα συμφέροντά τους (ατομικά και ταξικά) και αυτοί που πραγματικά τους "υποκινούν" στις ομόφωνες και αγωνιστικές αποφάσεις τους είναι όλοι αυτοί, που με τις ενέργειές τους στρέφονται ανοιχτά εναντίον τους. Ενάντια στα εργασιακά τους δικαιώματα, ενάντια στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του έργου του ΕΣΔΚΝΑ, ενάντια στη δημόσια υγεία των εργαζομένων και στο περιβάλλον της Αττικής.

Οχι, κ. πρόεδρε. Στον ΕΣΔΚΝΑ δεν υπάρχουν "τσομπάνοι" και "πρόβατα". Υπάρχουν, όσο και αν αυτό σας δυσκολεύει, άνθρωποι με δική του ο καθένας οντότητα και προσωπικότητα, με τη δική του συνεισφορά και παρουσία σ' άλλους αγώνες που δώσαμε στο παρελθόν για τα δικαιώματά μας. Και όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν την απειλή να επέρχεται, όπως έγινε με τις πρόσφατες αποφάσεις σας, έχουν μάθει, τόσα χρόνια πια, να συνασπίζονται, να συντονίζονται και να μάχονται, ενιαία και, όπως αντιληφθήκατε, αποτελεσματικά. Μην το ξεχνάτε αυτό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ