Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ειδικό τιμολόγιο ζητούν οι τυφλοί

Χωρίς θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση και τον ΟΤΕ παραμένει το αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών για την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χιλιάδων τυφλών. Με επιστολή του προς την κυβέρνηση, ο Σύνδεσμος Τυφλών ζητάει την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου, που να αντιστοιχεί στο 25% του κόστους της αστικής μονάδας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στους τυφλούς παρέχονται μόνο 300 μονάδες χωρίς χρέωση, που σημαίνει ότι με τον καινούριο τρόπο χρέωσης της αστικής μονάδας ανά λεπτό, θα μπορούν χωρίς χρέωση να μιλάνε μόνο 300 λεπτά το δίμηνο, από 900 λεπτά που ίσχυε με το σημερινό σύστημα χρέωσης.

Εκπρόσωπος της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" (ΕΣΚ) Τυφλών δήλωσε ότι η στάση του ΟΤΕ και της κυβέρνησης, στο συγκεκριμένο αίτημα, είναι απόρροια της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα δίκαια αιτήματα των οποίων προσκρούουν στη λειτουργία των ΔΕΚΟ με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια και στην επιδίωξή τους για το κέρδος χωρίς να παίρνουν υπόψη τους τις κοινωνικές ανάγκες. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής πληρώνουν οι ανάπηροι και ιδιαίτερα οι τυφλοί, για τους οποίους το τηλέφωνο αποτελεί το πρώτο μέσον επικοινωνίας και ικανοποίησης των καθημερινών τους αναγκών.

Στα πλαίσια αυτά - υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ - η στάση της πλειοψηφίας για προβολή μόνο του αιτήματος του ειδικού τιμολογίου, αποκομμένου από τις βαθύτερες αιτίες και τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, συγκαλύπτει την πραγματικότητα και αποπροσανατολίζει το κίνημα των τυφλών. Πολύ περισσότερο που γίνεται σε μια στιγμή κατά την οποία παίρνονται πρωτοβουλίες ευρύτερης συσπείρωσης, όπως η συλλογή υπογραφών κάτω από ένα κείμενο με ολοκληρωμένες θέσεις και διεκδικήσεις για όλα τα βασικά αιτήματα των τυφλών, για θέματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ