Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "Α. ΦΛΕΜΙΓΚ"
Να μη χαθεί κανένα κρεβάτι

Να μη "χαθεί" ούτε ένα κρεβάτι, ούτε μια θέση εργασίας από το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων "Α. Φλέμιγκ", απαιτεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων, καταγγέλλοντας την απόφαση που πήρε η διοίκηση, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, για συρρίκνωση του νοσοκομείου.

"Η απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου είναι η κορυφή χιονοστιβάδας διαπραγματεύσεων και πρακτικών, που κάθε άλλο παρά ανάπτυξη του "Α. Φλέμιγκ" προοιωνίζεται. Η κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική των περικοπών στις κοινωνικές παροχές και στην ανεπαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων νοσοκομείων, απαξιώνει την ανάπτυξη μιας τόσο σημαντικής υγειονομικής μονάδας και γι' αυτό συναινεί στην απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου", τονίζεται στην ανακοίνωση.

"H υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προσφέρεται από το κράτος δωρεάν και ισότιμα σ' όλους τους πολίτες και είναι συνταγματικό δικαίωμά τους να την απολαμβάνουν, δεδομένου ότι με κανέναν τρόπο δεν αποτελεί "εμπόρευμα"", υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων του "Α. Φλέμιγκ", επισημαίνοντας παράλληλα πως το νοσοκομείο τους μαζί με το "Σισμανόγλειο" είναι τα μοναδικά Γενικά Δημόσια Νοσοκομεία που καλύπτουν τη μεγάλη περιφέρεια των Βορείων Προαστίων, με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση, "το ιδιοκτησιακό και κατά συνέπεια το κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου υφίσταται από το 1985. Οι κατά καιρούς μελέτες που έγιναν για ανέγερση νέας πτέρυγας ή για μεταστέγαση στο Νοσοκομείο Εργατών Θαλάσσης έμειναν μόνο στα χαρτιά, με αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν όλες οι υπηρεσίες υγείας όπως προβλέπει ο οργανισμός του. Παράλληλα, υπολείπεται σε εξοπλισμό και στελέχωση, με δυσμενείς συνέπειες στους χρήστες υγείας, που στερούνται υπηρεσιών, αλλά και στους εργαζόμενους υγειονομικούς, που οι σχέσεις και συνθήκες εργασίας τους γίνονται εξοντωτικές".

Το Σωματείο Εργαζομένων, εκφράζοντας τις απόψεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των μαζικών φορέων, απαιτεί: Να μη χαθεί ούτε ένα κρεβάτι από τα 97 της Ζ. Πηγής, αλλά ν' αναπτυχθεί πλήρως το νοσοκομείο και να στελεχωθεί επαρκώς με επιστημονικό, νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό, για να παρέχει ποιοτική και ανώτερη δημόσια, δωρεάν υγεία. Να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας (πλεονάζον προσωπικό - υποχρεωτικές μετατάξεις). Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση τομέων υπηρεσιών στο "Α. Φλέμιγκ", που ήδη έχει αρχίσει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας. Να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος υποβάθμισης του νοσοκομείου, που θα το κάνει εύκολη λεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που ανθεί πλέον ανεξέλεγκτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυνατό μήνυμα από υγειονομικούς, συνδικάτα και φορείς για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας(2020-11-13 00:00:00.0)
Δεύτερο κύμα... κρατικής ευθύνης(2020-09-24 00:00:00.0)
Παλιά και νέα προβλήματα εκθέτουν σε κινδύνους υγειονομικούς και ασθενείς(2020-03-27 00:00:00.0)
Ορθάνοιχτος ο δρόμος για πλιάτσικο στην Υγεία(2006-10-12 00:00:00.0)
"Κλείνουν" 97 κρεβάτια(1999-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ