Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΠΑΨ - ΔΕΗ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι κάτοικοι

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με πορεία που θα γίνει στις 10 Μάρτη που θα καταλήξει στο ΥΠΕΧΩΔΕ,αποφάσισαν να υπερασπίσουν τους δύο από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους, τα οικόπεδα ΚΑΠΑΨ και ΔΕΗ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων και η Επιτροπή Αγώνα, ύστερα από προχθεσινή συνεδρίαση.

Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν την Επιτροπή για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των οικοπέδων της ΔΕΗ και του ΚΑΠΑΨ, έκτασης 10 στρεμμάτων το καθένα, που βρίσκονται στις οδούς Λάμψα - Φλώρου - Τριφυλλίας. Τα οικόπεδα, εκ των οποίων το ένα ανήκει στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (ΚΕΔ) και το άλλο στη ΔΕΗ, διεκδικεί επί σειρά ετών ο Πολιτιστικός Σύλλογος προκειμένου να ανεγερθεί σχολείο στα 6 στρέμματα της ΔΕΗ και στα υπόλοιπα να δημιουργηθεί κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.

Οπως επισήμαναν τα μέλη του Συλλόγου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΔ στην τελευταία συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συλλόγου, δέχτηκε τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στο ΚΑΠΑΨ, με τον όρο να κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ. Οι κάτοικοι των Ανω Αμπελοκήπων δέχονται τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ μόνο στην περίπτωση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της γειτονιάς.

Επίσης αποφασίστηκε η έκδοση ενημερωτικού υλικού και η διανομή του σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενώ μέλη της επιτροπής και του συλλόγου θα ενημερώσουν τα 15μελή των σχολείων της περιοχής. Παράλληλα θα επιδιώξουν συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων ενώ θα σταλεί υπόμνημα σε όλες τις κομματικές οργανώσεις των Αμπελοκήπων. Ο Θ. Μαύρης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, επισήμανε ότι: "Δεν αποκλείουμε καμιά μορφή αγώνα. Εχουμε βάλει το στόχο, τα οικόπεδα ανήκουν στο λαό των Αμπελοκήπων και για να το πετύχουμε θα καταφύγουμε σε κάθε δυναμική κινητοποίηση".

Η πορεία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Μαρτίου, θα ξεκινήσει από το τρίγωνο Τριφυλλίας - Φλώρου - Λάμψα (πίσω από το Γηροκομείο). Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ