Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέχρι 31 Μάρτη οι νέοι εκλογικοί κατάλογοι

Μέχρι την 31η Μάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η ετήσια αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων των δήμων και κοινοτήτων της χώρας για το τρέχον έτος. Σε αυτούς, όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, θα συμπεριληφθούν οι Ελληνες και Ελληνίδες που γεννήθηκαν μέσα στο 1981 αλλά και όσοι γεννήθηκαν πριν από το συγκεκριμένο χρόνο και έχουν παραλείψει να εγγραφούν. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι τα άτομα αυτά να είναι γραμμένα στα δημοτολόγια δήμων ή κοινοτήτων. Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους είναι υποχρεωτική.

Φέτος, ενόψει ευρωεκλογών, θα συνταχθούν και οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κατοικούν στη χώρα μας, αλλά δεν είναι Ελληνες. Προϋπόθεση για την εγγραφή των εκλογέων αυτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους είναι η διετής παραμονή σε δήμο ή κοινότητα της χώρας.

Η παραπάνω προθεσμία ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή και για διαγραφές, διορθώσεις ή μετεγγραφές, ενώ, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, δεν επιτρέπεται μετεγγραφή εκλογέων από ενορία σε ενορία του ίδιου δήμου. Σε ό,τι αφορά τις διαγραφές αποβιωσάντων εκλογέων από τους σχετικούς καταλόγους, θα επιβάλλονται κυρώσεις όπου μετά την ετήσια αναθεώρηση, έχουν παραλειφθεί.

Σχετικό μηχανογραφικό πρόγραμμα, με το οποίο εκτυπώνονται καταστάσεις ανά ενορία και κοινότητα ή δημοτικό διαμέρισμα, έχει ήδη σταλεί στους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας, οι οποίοι και θα κάνουν τις απαραίτητες συμπληρώσεις (αριθμός εγγραπτέων νέων εκλογέων, μεταγραπτέων, διαγραπτέων, χωριστά για άνδρες και γυναίκες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ