Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στο προάστιο Σάμπρα της Βηρυτού στη διάρκεια προχτεσινών συγκρούσεων μεταξύ αντισύρων Λιβανέζων υποστηριχτών της κυβέρνησης και Παλαιστινίων προσφύγων, υποστηριχτών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Παράλληλα, χτες οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέστησαν στους πολίτες της χώρας τους να αποφεύγουν το Λίβανο για «λόγους ασφαλείας»...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέο κύμα ψύχους ξέσπασε από την Πέμπτη στη νότια Κίνα στην επαρχία Γιουνάν, προκαλώντας τον αποκλεισμό περισσότερων από 12.000 ανθρώπων. Οι χιονοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ από τις 19 Γενάρη, που ξεκίνησε η κακοκαιρία, περίπου 14.000 χιλιόμετρα οδικών αρτηριών έχουν αποκοπεί και έχουν αποκλειστεί 178.000 άνθρωποι και 20.000 οχήματα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο τα επεισόδια στη Δανία με αφορμή την αναδημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ σε εφημερίδες της χώρας, όπου στόχος εμπρηστών έγινε σχολείο στην περιοχή Μπρουσχόι της Κοπεγχάγης, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική της πρωτεύουσας, σημειώθηκαν και άλλες εμπρηστικές επιθέσεις μόνο στην Κοπεγχάγη.

ΠΡΑΓΑ.-- Επανεξελέγη για μια ακόμη πενταετία Πρόεδρος της Τσεχίας ο Βάτσλαβ Κλάους κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής στη βουλή της χώρας. Συνολικά έλαβε 141 ψήφους σε σύνολο 280 βουλευτών, ενώ υπήρξαν δύο ψηφοφορίες, έξι γύροι εκλογών όπου αρκετοί βουλευτές έκαναν λόγο για σημαντικές απειλές και εκβιασμούς σε βάρους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ