Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αντικομμουνιστική υστερία για βουλευτίνα του Γερμανικού ΚΚ

Σχετικά με τη δήλωση της βουλευτίνας του Γερμανικού ΚΚ Κρίστελ Βέγκνερ (συμμετείχε στις λίστες του κόμματος «Αριστερά») και εκλέχτηκε στη Βουλή της Κάτω Σαξονίας, έχει εκδηλωθεί αντικομμουνιστική υστερία, η οποία υποστηρίζεται και από τα ηγετικά στελέχη αυτού του κόμματος («Αριστερά»).

Η 60χρονη νοσοκόμα είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Γερμανικού ΚΚ και διακρίνεται για τη συνδικαλιστική, δημοκρατική και αντιφασιστική δραστηριότητα. Πρόσφατα σε εκπομπή του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARD είχε δηλώσει ότι ένα γερμανικό καθεστώς θα χρειαστεί κρατικά όργανα, σαν αυτά της Ασφάλειας της ΓΛΔ για να αποκρουστούν αντικαθεστωτικές ενέργειες. Είχε επίσης δικαιολογήσει την ίδρυση του τείχους του Βερολίνου για λόγους προστασίας της οικονομίας της ΓΛΔ. Σε αυτό το περιεχόμενο της δήλωσης εμμένει η Βέγκνερ και αρνείται επίμονα να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα προς όφελος του κόμματος «Αριστερά».

Γύρω από αυτό το ζήτημα, που επί μέρες απασχολεί μερίδα του γερμανικού Τύπου και αντιπροσώπους των κομμάτων, εκδηλώθηκαν και ηγετικά στελέχη και ορισμένες οργανώσεις του κόμματος «Αριστερά», που αμφισβητούν την ακρίβεια της δήλωσης της βουλευτή και υποστηρίζοντας την αναφορά σε μερίδα του Τύπου, τη διέγραψαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της «Αριστεράς» στη βουλή του Ανόβερου και απαιτούν την «επιστροφή» του βουλευτικού αξιώματος σ' αυτούς.

Το Γερμανικό ΚΚ και η Βέγκνερ εξετάζουν τη δυνατότητα παραμονής στο αξίωμα και στη βουλή του Ανόβερου, σαν βουλευτή μη ανήκουσα σε κοινοβουλευτική ομάδα. Στο μεταξύ η «Γιούνγκε Βελτ», αριστερή εφημερίδα, ανάγγειλε ότι οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οχι στο κυνήγι της υστερίας - Αλληλεγγύη στη Βέγκνερ». Επίσης ο εκπρόσωπος της Σαξονίας - Ανχάλτης του Γερμανικού ΚΚ, Ματίας Κράμερ δήλωσε: «Για μας δεν υπάρχει κανείς λόγος να υποχωρήσουμε στην αντικομμουνιστική υστερία».


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ