Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ταξική απάντηση στο χτύπημα της μητρότητας

Το πλαίσιο πάλης των ταξικών δυνάμεων, ενόψει και της εκδήλωσης την ερχόμενη Τετάρτη

Δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες διεκδικεί ανάμεσα σε άλλα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα
Δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες διεκδικεί ανάμεσα σε άλλα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα
«Με παιχνίδια αποπροσανατολισμού και βαφτίζοντας το άσπρο μαύρο, κυβέρνηση και ΕΕ, προσπαθούν να μας ξεγελάσουν, να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι παίρνουν μέτρα προστασίας για τη μητρότητα. Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που πήραν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα μέτρα που παίρνει η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ τσαλαπατούν και ακυρώνουν όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών και ιδιαίτερα όσων θέλουν να αποκτήσουν παιδιά ή είναι ήδη μητέρες».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση «Η μητρότητα στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής», που θα γίνει την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). Παράλληλα, καλεί τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες για αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη και να εμπλουτιστεί το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ με τα ιδιαίτερα προβλήματα των γυναικών σε κάθε κλάδο.

«Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ καθώς και οι εκπρόσωποί τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, έβαλαν το χεράκι τους στο πέρασμα και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας», σημειώνει η Γραμματεία και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Η αφίσα της εκδήλωσης
Η αφίσα της εκδήλωσης
«Στήριξαν το πέρασμα των παιδικών σταθμών στην ΤΑ και την επιβολή τροφείων, έβαλαν πλάτη στην κατάργηση της Πρόνοιας. Στήριξαν και στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που είναι αναγκαίες και απαραίτητες για τη στήριξη της οικογένειας. Κορόιδεψαν και κοροϊδεύουν τις εργαζόμενες, μιλώντας για ισοτιμία την ίδια στιγμή που δέχονται να παζαρεύουν την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την ανατροπή όλου του ασφαλιστικού συστήματος. Ακόμη και τις δικαστικές αποφάσεις για εξίσωση των ορίων τις αξιοποιούν για να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε να δουλεύουμε όλοι μας μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς κανένα δικαίωμα».

Το πλαίσιο πάλης

Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να απαντήσουν στην προσπάθεια παραπλάνησης και εφησυχασμού με ένταση της πάλης για:

  • Να εξασφαλιστεί πλήρης και σταθερή δουλειά με αμοιβές που απηχούν τις αυξημένες ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους. Εξίσωση των αμοιβών και να υπάρχει διαφορά 5 χρόνων στη συνταξιοδότηση της γυναίκας. Σύνταξη στα 55 και στα 50 για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Ενιαία αντιμετώπιση για τις μητέρες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για τις αυτοαπασχολούμενες μητέρες. Αδεια μητρότητας δύο ώρες για κάθε μέρα για δύο χρόνια και μια ώρα για τα επόμενα δύο χρόνια ή εννέα μήνες εφάπαξ με αποδοχές για όλες τις εργαζόμενες μητέρες.
  • Προστασία των εγκύων, λεχωνών και γαλουχουσών στους χώρους εργασίας, να γίνει αξιολόγηση των κινδύνων και άδεια με αποδοχές για όλο το διάστημα της κύησης και λοχείας.
  • Διεύρυνση των ασφαλιστικών, υγειονομικών και κοινωνικών παροχών στις γυναίκες με αναπηρία, σε χήρες, διαζευγμένες, ανασφάλιστες, άγαμες μητέρες.
  • Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών να εργάζονται μόνο πρωινή βάρδια μέχρι τα παιδιά να φτάσουν στην ηλικία των 10 ετών και να υπάρχει μειωμένο ωράριο εργασίας για τις μονογονεϊκές οικογένειες με ανάπηρα παιδιά και αυξημένη κατά μια βδομάδα καλοκαιρινή άδεια.
  • Δωρεάν νοσοκομειακή κάλυψη για κύηση, γέννα, για τις μετανάστριες, ιατρική παρακολούθηση των παιδιών τους.
  • Δημόσιοι δωρεάν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και κατασκηνώσεις, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.
  • Να καταργηθεί η μερική και ελαστική εργασία και να θεσπιστεί τo 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.
  • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας.
  • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να προστατευτεί η μητρότητα και ολόκληρη η αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας.
  • Να απαγορευτεί η νυχτερινή εργασία στις έγκυες και μητέρες μικρών παιδιών.
  • Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών, με βάση τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού της γυναίκας και της αναπαραγωγικής δυνατότητάς της. Να θεσπιστούν υποχρεωτικό «Τεστ Παπανικολάου», κάλυψη των εξόδων εξωσωματικής γονιμοποίησης και εξόδων συστηματικού ελέγχου με τη μέτρηση οστικής πυκνότητας και μαστογραφίας, καθώς και όποιες άλλες εξετάσεις χρειάζεται ο γυναικείος οργανισμός με την πάροδο του χρόνου και να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να ενταχθούν στα Κέντρα Υγείας τα Γυναικολογικά Ιατρεία, τα Συμβουλευτικά και Παιδιατρικά Τμήματα, ενώ τα Μαιευτήρια και οι Μαιευτικές Κλινικές των Νοσοκομείων να είναι ενταγμένα στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ