Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Στη μέγκενη της ενοποίησης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενοποιήσει - στο πλαίσιο των αντιασφαλιστικών σχεδιασμών της - και τα Ταμεία Υγείας, που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στο χώρο των τραπεζών, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Απασχόλησης σε συνάντηση που είχε με την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο του «διαλόγου» για το Ασφαλιστικό.

Η ενοποίηση αυτή θα σημάνει παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους εργαζόμενους και, ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα να προωθηθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους. Στην ίδια συνάντηση η υπουργός Απασχόλησης αποδέχτηκε αίτημα της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ να μεσολαβήσει στους τραπεζίτες, ώστε οι τελευταίοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση εργασίας.

Η Αλ. Μπαλού, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, δήλωσε σχετικά με την ενοποίηση ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δώσει την Υγεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο». Ενώ ανέδειξε τις ευθύνες της ΟΤΟΕ για τη συμμετοχή στο «διάλογο» σημειώνοντας: «Εμείς δεν πήγαμε σε αυτή τη συνάντηση, σηματοδοτώντας τη διαφωνία μας με τη στάση της ηγεσίας της ΟΤΟΕ, που αντί να οργανώνει και να κλιμακώνει τον αγώνα των εργαζομένων και να διεκδικεί αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, πηγαίνει σε "διάλογο", κρύβοντας τις προθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης, αλλά και τη δική της συνενοχή, καθώς σε όσες αλλαγές γίνονται έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ