Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι ανάγκες μας κόντρα στην πολιτική τους

Σε σχολές της Αθήνας περιόδευσαν χτες βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση

«Οσο στην τηλεόραση παίζουν ροζ σκάνδαλα, στη Βουλή "σπρώχνουν" το Ασφαλιστικό, στα Βαλκάνια οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλάζουν τα σύνορα, αξιοποιώντας παντός τύπου διαφορές (θρησκευτικές, εθνικές). Δώστε μας δύναμη να τους κόψουμε τη φόρα. Οι ανάγκες μας είναι κόντρα στην πολιτική τους».

Στα αμφιθέατρα και στα πηγαδάκια της Φυσικομαθηματικής και της Φιλοσοφικής σχολής, συναντήθηκαν χτες το μεσημέρι οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης και Εύα Μελά με φοιτητές και εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια περιοδειών για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Εκδηλη η ανησυχία και η αγωνία φοιτητών και εργαζομένων για το «πού πάει το πράγμα». «Προκαλούν και ζητούν τα πάντα. Να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε και να ζούμε με 500 ευρώ». «Να μην αντιδρούμε, αλλά να βλέπουμε την μπανανόφλουδα στα 2 μέτρα και να σκεφτόμαστε: "όχι ρε γαμώτο, πάλι θα πέσω"».

«Αυτοί που κυβερνούν, μας θέλουν φθηνή εργατική δύναμη. "Ρίχνουν" σκάνδαλα με στόχο να αποπροσανατολίσουν. Ο,τι κατακτήθηκε έγινε με αγώνες. Ο,τι χάνεται είναι γιατί δε βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Το ΚΚΕ δε μιλάει για εναλλακτική διακυβέρνηση, αλλά για εναλλακτική εξουσία, που θα οικοδομείται με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του λαού, κόντρα στο κεφάλαιο και στα συμφέροντά του», είπε ο Δήμος Κουμπούρης στη Φυσικομαθηματική. Οσο για τις νέες γυναίκες «σας επιφυλάσσουν ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στο όνομα της... ισότητας θα σας "περιποιηθούν" περισσότερο, εξισώνοντας τα όρια συνταξιοδότησης προς τα πάνω. Γιατί όχι προς τα κάτω;».


Η Εύα Μελά, μιλώντας με φοιτητές στη Φιλοσοφική επισήμανε ότι «το θέμα της Παιδείας και το Ασφαλιστικό αποτελούν αιχμές του δόρατος της κυβέρνησης» και κάλεσε τις εργαζόμενες στο συνεργείο καθαριότητας να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι δεν μπορεί οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου να δίνονται σε ιδιώτες. Η κουβέντα απλώθηκε στις επιπτώσεις της αντιασφαλιστικής επίθεσης σε όλες τις πτυχές της οικογένειας και της ζωής του εργαζόμενου, καθώς όπως σημείωσαν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα, δουλεύουν από 15 χρονών και δε γίνεται να σταματήσουν τη δουλειά, όταν τα παιδιά τους είναι άνεργα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ