Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ»
Η ενίσχυσή της μήνυμα αντίστασης και στα αντιασφαλιστικά μέτρα

Σαράντα χιλιάδες δικηγόροι ψηφίζουν αύριο και μεθαύριο για την ανάδειξη διοικήσεων σε 63 δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας

Περίπου 40.000 δικηγόροι προσέρχονται αύριο και μεθαύριο 24 και 25 του Φλεβάρη στις κάλπες για να εκλέξουν τις διοικήσεις των 63 δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας. Από αυτούς οι 20.219 δικηγόροι ψηφίζουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και οι 18.130 θα αναδείξουν τις διοικήσεις των υπόλοιπων δικηγορικών συλλόγων. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι εκλογές στο ΔΣΑ, όπου φέτος κατεβαίνουν 13 συνδυασμοί, εκ των οποίων οι δύο δεν προτείνουν υποψήφιο πρόεδρο.

Στις εκλογές κατεβαίνει και η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων Αθήνας», με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο τον Μανώλη Κοκκινάκη. Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δικηγόρων, των μισθωτών - «συνεργατών», των μαχόμενων αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των γυναικών δικηγόρων. Είναι η παράταξη που βρίσκεται κοινωνικά και πολιτικά στην αντίπερα όχθη από τις άλλες παρατάξεις.

Η ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», όπως αναφέρει και στο πρόγραμμά της, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δύναμης στο ΔΣΑ. Είναι ο εκφραστής των δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα, των 7.000 δικηγόρων που χρωστάνε τις ασφαλιστικές τους εισφορές και καταφεύγουν σε τραπεζικά δάνεια για να τις αποπληρώσουν, των νέων δικηγόρων που θα παίρνουν σύνταξη 400-500 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ