Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τις αγροτικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Σερβίας «προτιμά» η φτώχεια καθώς το 18,7% των κατοίκων αυτών των περιοχών πέρσι ζούσαν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Μπόζινταρ Τζέλιτς.

ΚΑΡΑΛ.-- Στην περιοχή 206 μίλια βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Περού, όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη Καράλ, Γερμανοί και Περουβιανοί αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι ανακάλυψαν το αρχαιότερο γνωστό μνημείο στη χώρα. Πρόκειται για μια 5.500 χρόνων πλατεία εκδηλώσεων που αποτελεί μέρος του Κάτω Σατσίν, αρχαιολογικού συγκροτήματος στην οροσειρά των Ανδεων.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Νεκρός βρέθηκε ο Πολ Ναβόνε, απόστρατος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε απαγωγές παιδιών πολιτικών κρατουμένων την περίοδο του «βρώμικου πολέμου» της Αργεντινής (1976-1983), μερικές ημέρες πριν κληθεί να καταθέσει σε δικαστήριο σχετικά με μια τέτοια υπόθεση. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, αλλά και της δολοφονίας.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΤΕΜΑΛΑΣ.-- Ο νέος πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλβαρο Κολόμ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα αρχεία των ενόπλων δυνάμεων για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας και θα δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες σχετικά με αναρίθμητες σφαγές και βασανισμούς αγωνιστών στη διάρκεια του 36χρονου εμφυλίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σπάνιος σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βρετανία και έγινε αισθητός στο Λονδίνο και αρκετές περιοχές της χώρας. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές ζημιές. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 25 χρόνων.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Νόμο, σύμφωνα με τον οποίο βελτιώνονται τα περιουσιακά δικαιώματα των ιδρυμάτων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, ενέκρινε χτες ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο νέος «νόμος περί Βακουφιών Ιδρυμάτων» επιτρέπει στα θρησκευτικά ιδρύματα να επανακτήσουν ορισμένες από τις περιουσίες τους που είχαν κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος και επιτρέπει στους ξένους της χώρας τη σύσταση νέων ιδρυμάτων.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δύο Πολωνοί στρατιώτες της κατοχικής δύναμης είναι ο απολογισμός έκρηξης νάρκης στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, η έκρηξη σημειώθηκε όταν το όχημα των δύο στρατιωτών προσέκρουσε πάνω σε μεγάλης ισχύος θαμμένη νάρκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ