Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Πρόγραμμα «ισορροπημένης διατροφής» στα σχολεία από τη Goody's!!!

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στα δημόσια σχολεία, όπως η εταιρεία Goody's που υλοποιεί πρόγραμμα με το όνομα «ισορροπημένη διατροφή» στα σχολεία, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Αλυσανδράκης, Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Πρωτούλης και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Στις 16/1/2008 η εταιρεία Goody's γνωστοποίησε σε δημοτικά σχολεία ότι υλοποιεί πρόγραμμα "ισορροπημένης διατροφής", κυρίως για παιδιά της Γ' και Δ΄ τάξης. Στα πλαίσια του προγράμματος που έχει την ονομασία "Junior Σεφ" καλούνται τα σχολεία να συμμετέχουν σε δράσεις που αναπτύσσονται σε εστιατόρια της εταιρείας, η οποία αναλαμβάνει να διαπαιδαγωγήσει τους μαθητές στη σωστή διατροφή (!!!!). Η εταιρεία επικαλείται ότι από το 1996 "μόρφωσε" χιλιάδες μαθητές κι έρχεται να συνεχίζει το έργο της.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική της ΕΕ, όπως παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, ευνοώντας την ασύδοτη εισβολή επιχειρήσεων στα σχολεία. Ειδικά εταιρείες όπως η Goody's, που μόνο για υγιεινή διατροφή δε φημίζονται, αφήνονται ελεύθερες να "νουθετούν" τους μικρούς μαθητές. Ακόμα πιο προκλητικό είναι το ότι έχουν μάλλον την άδεια του ΥΠΕΠΘ, την ίδια ώρα που σε βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ απαγορεύεται να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι θα κάνει για:

-- Να μαθαίνουν ή να διαπαιδαγωγούνται οι μαθητές από τους δασκάλους τους στο δημόσιο σχολείο μέσα από:

  • α) το περιεχόμενο των μαθημάτων τους,
  • β) έμπρακτα από την υγιεινή διατροφή που θα εξασφαλίσει το κράτος για όλους τους μαθητές στα σχολεία (με λειτουργία μαγειρείων ή εστιατορίων σε κάθε σχολείο).

-- Να σταματήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να προστατευτούν οι μαθητές;

-- Να σταματήσουν όλα τα επιχειρηματικά προγράμματα και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές δραστηριότητες στα σχολεία;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ