Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδίκη αστυνομικού για επίθεση σε πολίτες

Καταγγελίες στη δίκη για συμμετοχή του σε ομάδα χρυσαυγιτών

Ενα χρόνο φυλάκισης με αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς ελαφρυντικά, ήταν η ποινή που επέβαλε το Εφετείο στον αστυνομικό - ειδικό φρουρό Γιάννη Ανδρασκέλα, ο οποίος το 2000, στην Κυψέλη, επιτέθηκε σε άτομα που προπαγάνδιζαν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε έναν ακόμα χρόνο φυλάκισης για άλλη επίθεση με ομάδα επτά μελών της «Χρυσής Αυγής», σε βιβλιοπωλείο της Αθήνας την ίδια χρονιά. Ενα χρόνο μετά, το 2001, προσλήφθηκε στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ως ειδικός φρουρός για να ...προστατεύει πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη που έγινε ο ειδικός φρουρός, για να ...ενισχύσει την υπερασπιστική του γραμμή, προσκόμισε «βεβαίωση» της «Χρυσής Αυγής» ότι δε διατελεί μέλος της... Παράλληλα, η Πολιτική Αγωγή κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Ανδρασκέλας φαίνεται να συμμετέχει σε συγκέντρωση συμπαράστασης σε δικαζόμενα μέλη της «Χρυσής Αυγής», αλλά και σε επίθεση ακροδεξιών σε πολίτες στην Ομόνοια. Από το συνήγορο υπεράσπισης είχε κληθεί ως μάρτυρας ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, ο οποίος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο Γ. Ανδρασκέλας δεν έχει δείξει στην υπηρεσία του ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Γ. Ανδρασκέλας το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μαζί με τον Π. Ρουμελιώτη ή «Πόρκυ», που πρόσφατα καταδικάστηκε από το Εφετείο σε 17 χρόνια φυλάκιση για δολοφονική επίθεση με μαχαίρι, είχε επιτεθεί σε βιβλιοπωλείο. Για την ενέργεια του αυτή, πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ