Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οχι» στην τιμωρία των μαθητών που κινητοποιήθηκαν

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Μορφή ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για «αναπλήρωση» των «χαμένων» ωρών της περιόδου των καταλήψεων στα σχολεία, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, που γι' αυτό το θέμα κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βυλή, προς τον υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με το κείμενο της Ερώτησης, «το υπουργείο Εθνικής Παιδείας πρόσφατα κάλεσε πολλά σχολεία της χώρας που έκαναν το φθινόπωρο καταλήψεις να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες. Προτείνει να κοπούν οι περίπατοι και οι σχολικές εκδρομές, να προστεθούν διδακτικές ώρες στο ημερήσιο πρόγραμμα, να γίνονται μαθήματα τα Σάββατα, ακόμη και να μη γίνουν σχολικές γιορτές για την 25η Μάρτη.

Ο στόχος είναι να τιμωρηθούν οι μαθητές για τις κινητοποιήσεις τους, να ποινικοποιηθούν οι αγώνες τους. Σε μερικά μάλιστα σχολεία, οι μαθητές υποχρεώνονται "να επιλέξουν" την τιμωρία τους, να διαλέξουν αν θα χάσουν τις εκδρομές ή θα κάνουν 8ωρα μαθήματα αντί για 7ωρα κλπ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως παλιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, κάνει προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους μαθητές, να εκβιάσει τις συνειδήσεις τους, παίρνοντας μέτρα "προς παραδειγματισμό".

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται ότι ενδιαφέρεται για τα μαθήματα που χάθηκαν. Αλλωστε, αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, θα είχε αντιμετωπίσει το φαινόμενο των σοβαρών ελλείψεων σε καθηγητές, βιβλία και υλικοτεχνική υποδομή, που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται κάθε χρόνο χιλιάδες διδακτικές ώρες. Θα έπαιρνε μέτρα για τη σχολική διαρροή, που αυξάνεται με τα χρόνια αντί να μειώνεται».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό «εάν η κυβέρνηση θα ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση που έχει σαν στόχο να τιμωρήσει τους μαθητές οι οποίοι αγωνίζονται και αν θα σταματήσει την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ